Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zaterdagmiddag 02 juni 2001
14:34 zaterdag 2 juni 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Pesse, overstekende kat veroorzaakt ongeval
Gistermiddag stopte een automobilist voor een op de Hoogeveenseweg liggende gewonde kat. Een 30-jarige bestuurder uit Pesse merkte te laat dat deze auto stil stond, remde nog wel maar week ook uit. Het gevolg was dat hij tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder kreeg een hoofdwond die door ambulancepersoneel ter plaatse werd behandeld. De auto werd afgesleept en de kat werd door een dierenarts opgehaald.

Emmen, bromfietsongeval
Een 17-jarige knaap uit Emmen reed op zijn onverzekerde bromfiets over de Laan van de Iemenhees. Hij week uit voor een auto en wilde tussen een paar grote stenen door rijden. Hij verloor daarbij de controle over zijn bromfiets waarna hij tegen een muurtje botste. Hij werd met o.a. een gebroken pols naar het SZE overgebracht. De jeugdige bestuurder bleek ook geen bromfietscertificaat te hebben.

Coevorden, bromfietser onder invloed
Gistermiddag werd op de Europaweg ter hoogte van Padhuis een 43-jarige bromfietser uit Twist (Dld.) door de marechaussee gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 1,9. Met snelrecht en zonder bromfiets kon hij zijn weg naar huis vervolgen.

Eext, alcomobilist
Vannacht werd een 43-jarige man uit Stadskanaal gecontroleerd toen hij met zijn auto over de N34 reed. Een alcoholtest leverde een promillage op van 1,5. Met snelrecht op zak kon hij naar huis.

De Kiel, jeugdige motorrijder
Gistermorgen werd door een boswachter een motorrijder aangetroffen in de boswachterij De Kiel. Het bleek om een 15-jarige knaap uit De Kiel te gaan die op de motor reed van een plaatsgenoot. Hij kreeg een bekeuring waarna vervolgens met de ouders werd gesproken.

Zeijen, gestolen auto aangetroffen
Vanmorgen ontdekte een inwoner van Zeijen op een zandpad aan de Oude Norgerweg een auto waarvan de wielen ontbraken. De 65-jarige eigenaar uit van de auto uit Assen deed ongeveer op hetzelfde ogenblik aangifte van diefstal van zijn auto. Die is de afgelopen nacht weggenomen vanaf de van der Scheerstraat in Assen. De auto is door een garagebedrijf opgehaald. Schadebedrag onbekend.

Hoogeveen, spoor van vernielingen
Vannacht zijn een groot aantal vernielingen gepleegd. Ruim dertig eigenaren van autos, waarvan de ruiten werden ingegooid of ingeslagen, deden aangifte. Er waren ook nog veel telefonische meldingen van vernielingen zodat de verwachting is dat het aantal aangiftes nog zal stijgen. Ook werd een band lek gestoken. De vernielingen zijn gepleegd in verschillende straten in de wijken Schutlanden, Kinholt en Trasselt. De politie heeft nog geen spoor van de daders, sommige gedupeerden hebben schreeuwende jongelui gehoord. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Hoogeveen, dief op heterdaad betrapt
Gisteravond kwam een melding van een omwonende dat men op een bouwterrein aan de Brederoweg bezig was een grondstamper te stelen. Ter plaatse gekomen zagen de agenten dat deze grondstamper op een kruiwagen bij het hek stond. De verdachte probeerde hard weg te rennen maar werd door de agenten ingehaald en aangehouden. Het ging om een 18-jarige jongen uit Hoogeveen. Hij bekende de (poging tot) diefstal. Hij kreeg een dagvaarding mee.

Meppel, ruit vernield
Werd gisteravond een grote etalageruit (2 x 2 meter) van het winkelgedeelte van de fietsenstalling aan de Stationsweg vernield. De 44-jarige eigenaar zag een paar knapen wegrennen via de achterzijde van het gebouw. Schadebedrag onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe