Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.30 uur
Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd op de Batauweg.

Tussen half twee en half drie werden 751 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Op de Batauweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/u. Eerder op de dag werd op de Graaf Florisweg ook op snelheid gecontroleerd. Hier passeerden tussen half negen en kwart over tien 415 voertuigen de controlepost. In totaal reden 44 bestuurders te hard. Een bestuurder reed met bijna 90 km/u langs de radar.

Aanrijding letsel

LOENEN AAN DE VECHT Een 30-jarige man uit Sliedrecht reed vrijdagmorgen met zijn auto over de Bloklaan. Ter hoogte van de spoorwegovergang moest de man stoppen voor de gesloten overwegbomen.

Achter de man reed een 48-jarige vrouw uit Nederhorst den Berg met haar auto. De vrouw had niet in de gaten dat de man voor de overweg stond te wachten en reed vol op de achterkant van zijn auto.

De 30-jarige bestuurder werd met nekletsel overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden. De vrouw raakte licht gewond. Beiden voertuigen liepen forse schade op.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Tijdens de surveillance zag de politie vrijdagmorgen op de Herenstraat een voertuig met hoge snelheid rijden.

De agenten besloten de bestuurder te controleren en zette het voertuig aan de kant. Bij het aanspreken van de 36-jarige bestuurder uit Nieuwegein roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had om nog een voertuig te besturen.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna vier maal de toegestane waarde. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort moet de man zijn onverantwoordelijk gedrag bij de rechter uitleggen.