PERSUITNODIGING

Amsterdam, 30 mei 2001

NDP-CAMPAGNE VAN NATIONALE BETEKENIS
Voorzitter Tweede Kamer neemt eerste
persoonlijk gesigneerde krant in ontvangst

De Nederlandse Dagbladpers (NDP) nodigt u uit voor het bijwonen van de overhandiging van de eerste persoonlijk gesigneerde krant door Soerin Kienno, dagbladbezorger, aan Jeltje van Nieuwenhoven, Voorzitter van de Tweede Kamer. De overhandiging vindt plaats op donderdag 31 mei aanstaande, van 15. 45 uur tot 16.15 uur op het Plein in Den Haag.

De Nederlandse dagbladen, verenigd in de Nederlandse Dagbladpers (NDP), starten op vrijdag 1 juni 2001 een nieuwe collectieve campagne. Doel van de campagne is het verbeteren van het imago van de dagbladbezorging.

Als start van de campagne zullen die dag alle Nederlandse kranten op de voorpagina een Ingezonden Mededeling (IM) plaatsen, waarin ze aandacht vragen voor de belangrijke en zelfs cruciale positie van dagbladbezorgers. Immers, maar liefst 90 procent van de totale krantenoplage wordt in ons land rechtstreeks bij de abonnee thuis bezorgd. Dagbladbezorgers zijn daarmee onmisbaar voor de nieuwsvoorziening. Ter onderstreping van dit nationale belang wordt de eerste persoonlijk gesigneerde krant aangeboden aan de Voorzitter van de Tweede Kamer.

Na afloop van de overhandiging geeft mevrouw van Nieuwenhoven een reactie op de actie. Hierbij gaat zij in op het belang van een laagdrempelige nieuwsvoorziening voor een vitale democratie. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan mevrouw van Nieuwenhoven en aan Gijs Arnold, voorzitter bezorgerscommissie NDP.

Locatie : Plein 2, Den Haag (hoofdingang Tweede Kamer) Datum : donderdag 31 mei 2001
Aanvang : 15.45 uur
Informatie : Bennis Porter Novelli, Leontien Bekke Telefoon : 020 543 76 00
Mobiel : 06 54 921 027
E-mail : lbekke@bennispn.nl