Robbers & van den Hoogen ontvangt certificaat
KVNW Register Wijnhandelaar

Op dinsdag 29 mei jongstleden vond in Parkrestaurant Rosarium in Amsterdam in stijlvolle sfeer de ondertekening plaats van de licentiecontracten van de KVNW met de eerste Nederlandse wijnhandelaren die de titel "KVNW Register Wijnhandelaar" mogen voeren.

Zij konden bewijzen te voldoen aan de strenge eisen van de KVNW op gebieden als voedselveiligheid, kwaliteit, wijnanalyse, hygiëne, logistiek, administratie en klachtenbehandeling.

Veiligheid, betrouwbaarheid en garantie zijn de drie hoofdargumenten voor invoering van het KVNW-register. Certificering als "KVNW Register Wijnhandelaar" is een wettelijk beschermde waarborg voor de kwaliteit van de betrokken onderneming en de geleverde wijnen. Dat geeft duidelijkheid, niet alleen voor de afnemers van de wijn, maar ook voor toeleveranciers en overheid. Voedingsproducten moeten internationaal aan steeds meer en steeds strengere eisen voldoen. Het KVNW-register biedt hiervoor een Nederlands kader, specifiek toegesneden op wijn.

Met dit certificeringssysteem van de KVNW loopt Nederland wereldwijd voorop. Voor zover bekend is er geen ander land waarin de georganiseerde wijnimporteurs werken met een eigen door geaccrediteerde bureaus gecontroleerd certificeringssysteem. Toegang tot het register is alleen mogelijk voor leden van de KVNW. Samen zijn zij verantwoordelijk voor rond de tachtig procent van de in Nederland op de markt gebrachte wijnen.

Waterdicht systeem.
De eerste eis die aan Register Wijnhandelaren wordt gesteld, is dat zij volledig voldoen aan de normen inzake HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points); Een Europese regeling die in de Nederlandse Warenwet is opgenomen. Andere punten waarop de aspirant-Register Wijnhandelaar wordt gecontroleerd zijn: kwaliteitscontrole, analyse met bijbehorend certificaat, voldoen aan de specifieke nationale en internationale wijnwetgeving, de authenticiteit van de gevoerde wijnen, de kwaliteit van logistiek en administratie, aanspreekbaarheid en klachtenbehandeling, vakkennis en het naleven van de zelfreguleringscode van de drankenbranche. Het geheel vormt een waterdicht systeem.De gecertificeerde wijnhandelaren worden ingeschreven in een openbaar register van de KVNW. Binnenkort kan dit ook via het internet geraadpleegd kan worden (www.kvnw-wijnbranche.nl en www.wijninfo.nl).

Blijvende garantie.
De KVNW-certificering staat los van de algemene ISO- en HACCPcertificeringen. Die staan open voor alle ondernemingen met alle mogelijke producten en diensten. Het systeem van de KVNW is volledig toegespitst op de wijnhandel, op vergelijkbare wijze als garantieregelingen bij andere branches.

In het contract van de importeur met de KVNW is vastgelegd dat de betrokken ondernemer voldoet aan alle voorwaarden om in het register opgenomen te worden. Het bewijs is een goedkeuringsverklaring van een van de 8 geaccrediteerde controlebureaus. De overeenkomst geldt in principe twee jaar. Bij vernieuwing van het contract wordt van de wijnhandelaar wederom een goedkeuringsverklaring verlangd. Daarmee is de titel KVNW-Register Wijnhandelaar een blijvende garantie.

De titel "KVNW Register Wijnhandelaar" is gedeponeerd bij het Benelux-Merkenbureau, evenals het bijbehorende stijlvolle beeldmerk. Bij de inschrijving in het register krijgt de wijnhandelaar het recht het logo te gebruiken voor publicitaire doeleinden. Juist nu wijn in Nederland steeds vaker een onderdeel van het boodschappenlijstje van de consument is geworden, geeft het KVNW-register aan wijnimporteurs de mogelijkheid zich te profileren als kwaliteitsleverancier. Het certificeringssysteem is juist in de categorie lager geprijsde wijnen een welkome aanvullende kwaliteitsgarantie.

Robbers & van den Hoogen, wijnkopers met karakter sinds 1842, besloot om als één van de eerste hieraan mee te doen. Robbers & van den Hoogen levert rechtstreeks aan particulieren door heel Nederland. De particuliere klanten zijn wijnliefhebbers, die graag genieten van een goed glas wijn. Een goede persoonlijke relatie is belangrijk in deze verhouding. Daarnaast weten vele bedrijven Robbers & van den Hoogen te vinden voor een relatiegeschenk op maat. In de statige villa in Arnhem wordt moderne bedrijfsvoering gecombineerd met gevoel voor stijl en traditie. Kwaliteit speelt een heel belangrijke rol in de organisatie.

Reactie Marcel Donders: "Wij zijn er bijzonder trots op dat wij ons Register Wijnhandelaar mogen noemen."

Voor verdere informatie:
Robbers & van den Hoogen
Astrid Donders
Velperweg 23
6824 BC Arnhem
E-mail wijnhandel@robbersenvandenhoogen.nl


-einde bericht-