Nieuw Lexan® Thermoclear Solar Control
voor een beter (leef)klimaat in o.a. serres

GE Structured Products brengt een nieuwe, meerwandige Lexan® polycarbonaat plaat op de markt: Lexan® Thermoclear® Solar Control. Het product is verkrijgbaar in diktes van 10 tot 32 mm en speciaal bedoeld voor beglazing toepassingen waar zo weinig mogelijk warmte en zoveel mogelijk licht naar binnen moet komen.

Er is een grote vraag naar zonregulerende beglazingsproducten die voor meer comfort moeten zorgen in serres, op balkons of onder een glazen dak , meent Elke Schepers, GE Structured Products Europe s Marketing Manager, Building & Construction. Om dit te bewerkstelligen is een materiaal nodig dat zichtbaar licht doorlaat, maar infrarood licht terugkaatst .

Lexan Thermoclear Solar Control heeft een normale UV bescherming aan de buitenkant en een zon reflecterende coating aan de binnenkant. De coating wordt met een geoctrooieerde technologie van GE aangebracht. De platen met een grote lichtdoorlaat hebben een buitengewoon hoge Zon Factor van 1,2 (de verhouding tussen het doorlaten van licht en zon). Voor zover bekend is er geen ander polycarbonaat materiaal op de markt dat hierbij zelfs maar in de buurt komt. Het nieuwe materiaal beperkt de behoefte aan jaloezieën, airconditioning, enz., die anders noodzakelijk zouden zijn.

De overige eigenschappen van het materiaal die in dit soort toepassingen van belang zijn; uitstekende thermische isolatie, goede slagvastheid, langdurige weerbestendigheid van het UV-beschermde oppervlak, laag gewicht en grote stijfheid maken deze producten tot de ideale oplossing voor tal van beglazing toepassingen. Typische toepassingen voor Lexan Thermoclear Solar Control zijn serres, balkons, daklichten en winkelcentra.

Voor nadere informatie:

Elly Larif
Marketing Communications Manager
GE Structured Products Europe
Tel.: +31 (0)164 29 2743

Nadere informatie nav dit persbericht:
Wim Kardux

GE Plastics Europe - European Press Office

Kardux Communicatie bv
tel. +31 15 25 10 772
fax +31 15 25 10 518
mobile +31 653 21 22 01

wim@kardux.com