Persberichten Perskamer : Roka Food Experience
CONCEPT ROKA FOOD EXPERIENCE GOED ONTVANGEN
KICK-OFF MASSAAL BEZOCHT
Massaal was de opkomst op 8 mei voor de fantastisch verlopen
kick-off van Roka Food Experience in de passende ambience van ''De
Kookfabriek'' in Den Haag. Nadat 's morgens de vakpers de primeur
had gekregen over het revolutionair vernieuwde beursconcept ter
vervanging van de oude Roka Food Fair, verzamelden zich 's middags
een kleine 130 potentiële exposanten om zich uitgebreid op de
hoogte te laten stellen over dit totaalevenement voor de
Foodbranche.
Roka Food Experience is nergens, maar dan ook nergens, mee
te vergelijken. Een vierdaags evenement, van 3 tot en met 6
maart 2002, waarbij alles draait om inhoud, fun en liefde
voor het vak, resulterend in een interactieve beleving voor
de bezoeker. Een mix van voorlichting, oriëntatie,
demonstraties, sferen, optredens van artiesten en
inlooplezingen. Het concept is tot stand gekomen in nauwe
samenspraak met alle marktpartijen, en zal nog verder
worden verfijnd.
Tot het nieuwe concept is besloten, omdat de oude Roka
teveel van hetzelfde was en niet meer aansloot bij de
marktbehoefte. Hoewel bezoekers nog steeds een goede
beoordeling gaven, liepen de bezoekersaantallen van de
laatste twee edities terug. Exposanten uitten hun
ontevredenheid en het was voor iedereen duidelijk dat er
een nieuwe impuls nodig was, een nieuw concept, en daar is
keihard aan gewerkt met inbreng van alle marktpartijen.
Positief uitgangspunt was de exposanten en bezoekers
aangaven de beurs in ieder geval niet te willen missen.
Succesvolle items uit de oude Roka die passend waren binnen
het nieuwe concept zijn daaraan toegevoegd.
Iigrediënten
Degene die met al deze ingrediënten de keuken is
ingetrokken is project Manager Dominique van Vonderen. Zij
legde haar nieuwsgierige en aandachtige gehoor uit dat het
concept van Roka Food Experience bestaat uit drie werelden.
Deze sluiten bij elkaar aan, maar hebben ieder hun eigen
segment op de beursvloer. Elk met een eigen thema. In 'De
Ervaring' kan de bezoeker producten proberen. ' De Zoete
Inval' is de locatie waar de exposanten hun gastheerschap
aan de bezoekers kunnen demonstreren. In 'De Winkel' kunnen
producten op de meest optimale wijze worden getoond, zoals
die het beste tot hun recht komen in supermarkt of
speciaalzaak.
''De bezoeker wil op het evenement producten en diensten
tegenkomen die hij in de praktijk van iedere dag kan
toepassen. Kant en klare oplossingen vinden en antwoorden
op vragen waarvan hij misschien niet eens wist dat hij ze
had''. Samen met Bart van Luijk, humoristisch
spreekstalmeester en gespecialiseerd in businessshows,
slaagde Dominique van Vonderen erin de soms lastig over te
brengen boodschap goed over te brengen. Met rode, groene of
witte stemkaarten werd de stemming gepeild en het concept
getoetst en veruit de meeste exposanten zagen het concept
wel zitten.
Hoge verwachtingen
De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met het
Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). CBL-directeur
T. Roos zei hoge verwachtingen te hebben van Roka Food
Experience. De branche-organisatie zelf zal de beurs
aangrijpen om te werken aan een van de grootste knelpunten
in de branche, de instroom van voldoende getalenteerde
medewerkers, managers en ondernemers. ''Mensen met gevoel
voor service. De afgelopen jaren heeft de nadruk in de
branche gelegen op het proces, de logistiek en de cijfers.
De komende jaren moeten vooral de mens, de klant en de
medewerkers centraal staan'', aldus Roos. De eerste editie
van Roka Food Experience heeft als thema: Taste Tomorrow.
In de ochtend de pers en later die dag de exposanten
knoopten het schort voor om met elkaar te koken en
letterlijk te proeven aan de beleving die Roka Food
Experience heet.
Foto' van de kick-off zijn beschikbaar.