Gemeente Westervoort

Klik hier voor meer informatie.

Vandalismemeter

In deze rubriek informeert de gemeente u regelmatig over vandalismeschades. Met deze informatie wil de gemeente bereiken dat inwoners van de gemeente Westervoort zich bewust worden van de kosten die ontstaan door vandalisme. De gemeente verwacht met deze publicaties te bereiken dat door oplettendheid en betrokkenheid vandalisme afneemt.

De bekende en herstelde vandalismeschades vanaf januari 2001 zijn:

categorie

openbare gebouwen en scholen

fl 10.410,00

openbaar groen (plantsoenen, parken e.d.)

fl 3.500,00

speelterreinen / speeltoestellen

fl 275,00

straatmeubilair (bushokjes, prullenbakken, verkeersborden e.d.)

fl 11.160,00

totaal

fl 25.345,00

Opvallend zijn de glasschades aan bushokjes: ongeveer 9.000,00 en de schade veroorzaakt door graffiti op openbare gebouwen en scholen: 2.500,00. Daarnaast ontstond tijdens de Carnaval 2.500,00 schade aan de beplanting op de rotonde op de Klapstraat door toeschouwers van de optocht. Tevens was er schade aan de berm van de Zuidelijke Parallelweg door geparkeerde autos. In de omgeving van Centrum De Nieuwhof veroorzaakten in bermen geparkeerde autos 500,00 schade.

Door oplettendheid van een omstander kon een bekladder van het kunstwerk op het Dorpsplein worden aangehouden. De minderjarige bekladder is doorverwezen naar bureau Halt. Hij moet een taakstraf vervullen en de schade vergoeden. Naar de grote hoeveelheid graffiti in de wijken Emmerik, t Hoge Eind, De Ganzenpoel en De Leigraaf loopt nog een politieonderzoek. Uit de buurt van het speeltuintje aan de Wolter Visscherstraat ontving de politie een melding van overlast door jongeren. De politie heeft dit in de werkplanning opgenomen en zal vaker surveilleren. Zeer recent kon de politie na een melding van een alerte buurtbewoner de dader van een vernieling aan de Nieuwhof aanhouden. Betrokkene zal strafrechtelijk worden vervolgd en zal tevens de schade moeten vergoeden.

In de meeste gevallen zijn veroorzakers van vandalismeschade niet te achterhalen. Dit betekent dat de gemeente, en dus u als inwoner, opdraait voor de kosten. Voor dit forse bedrag had de gemeente een speeltuin kunnen inrichten of groen kunnen aanplanten. De gemeente Westervoort roept u dan ook op om bij vandalisme actie te ondernemen, bijvoorbeeld door het aanspreken van betrokkene(n) of het bellen van de politie. In de gevallen waarin geen spoed maar wel politie nodig is, kunt u bellen met (0900) 8844.

Voor klachten over de openbare ruimte, waaronder vandalismeschade, kunt u contact opnemen met de Bel- en Herstellijn, telefoonnummer (026) 3179555, op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur.

Verkeersmaatregelen

In verband met de avondvierdaagse georganiseerd door de Stichting Jeugdevenementen Westervoort van 15 t/m 19 mei a.s. worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

Aangezien de wandelaars veelal tesamen komen in het gedeelte van de Klapstraat nabij de Busserstraat is het wenselijk deze wegen tijdelijk af te sluiten gedurende de start en het einde van de wandelingen tijdens genoemde dagen..

Het betreft hier de Busserstraat vanaf de Klapstraat tot het huisnr. 2 en de Klapstraat vanaf de aansluiting hoek t Hoge Eind t/m Schans/Rijndijk.

Genoemde weggedeelten zullen wel toegankelijk zijn voor aanwonenden. Tevens zal van die wegen gebruik gemaakt kunnen worden t.b.v. eventuele hulpverlening bij calamiteiten

Voorrang op verkeersaders onveiliger wordt. Daarom zal,
voorafgaand aan deze maatregel, op de zogeheten verkeersaders, de voorrang worden geregeld. Bijvoorbeeld met voorrangsborden. Verkeersaders zijn de 50- en 70 km/u wegen binnen de kom en de 80- en 100 km/u wegen buiten de kom.

wél te regelen; Verkeersaders zijn de drukkere wegen binnen en buiten voorrang hebben,
maar deze feitelijk vaak niet krijgen, met alle fatale gevolgen van dien.
te kunnen waarborgen
.

Bel- en herstellijn

De bel- en herstellijn is te bereiken op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur onder telefoonnummer 026-3179555