Kamer van Koophandel Meppel

(23-11-00)

Nieuwe cursus voor starters unicum in Europa (11-05-01)

Vanaf 1 mei: 'eSchool'

De kamer van koophandel heeft samen met Teleac/NOT voor Nederland een nieuw soort cursus ontwikkeld voor startende ondernemers. Vanaf 1 mei kunnen zij deze cursus met de titel eSchool van achter de computer volgen. eSchool is door proefcursisten zeer goed ontvangen.

Hoewel elk bedrijf begint met Het Grote Idee, blijkt in de praktijk dat veel ondernemers toch van start gaan zonder de belangrijkste facetten van het ondernemerschap te kennen. De methode is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar middelbare scholen en universiteiten al enige tijd op deze manier werken. De kamer van koophandel haalt dit fenomeen nu naar Europa. Op basis van de kennis van de kamer van koophandel heeft Teleac/NOT de tien modules ontwikkeld.

Hele wereld
eSchool combineert vier verschillende informatiebronnen: video/audio, keuzemenu's, tekstuele ondersteuning en internet. Later zullen hier nog chat-mogelijkheden (bijvoorbeeld met medecursisten) aan kunnen worden toegevoegd. Juist de verbinding met internet stelt de cursist in staat actuele informatie uit de hele wereld te vergaren. De eerste module die via internet wordt aangeboden is 'Interactief van start'. In tien interactieve lessen (modules) worden starters wegwijs gemaakt in de wereld van ondernemerschap. Cursisten kunnen zelf bepalen wanneer en in welk tempo zij de modules afmaken. Het enige wat zij moeten aanschaffen is een cd-rom.