Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-04-2001

Persberichten district Kerkrade (H.P. 14.25) Zondag, 29april 2001

Kerkrade, rijden onder invloed:
Een 49 jarige inwoonster van Kerkrade is zaterdag 28 april 2001 kort voor middernacht door de politie geverbaliseerd wegen het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille controleerde de automobiliste op het Willem Sophiaplein in Kerkrade. Bij het eerste contact met de automobiliste bemerkten de politieagenten dat de vrouw rook naar het gebruik van alcoholhoudende drank, hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. Daarop werd de automobiliste meegenomen naar het politiebureau waar van haar een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 0.8 promille. Tegen de inwoonster van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. Haar auto moest nog drie uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Slenaken, ongelukje bij transport mei-den:
Zaterdag 28 april 2001 werd door de jonkheid Sint Brigida te Noorbeek de jaarlijkse tocht gemaakt om de mei-den in te halen. Met een span van dertig paarden en een den met een lengte van 30 meter, totale lengte 100 meter, werd de tocht richting dorp gemaakt. Signaleurs beveiligden het traject waarover de stoet moest rijden. In een bocht van Hoog Cruts ging het echter mis. Een langs de weg gedirigeerde en stilstaande motorrijder kreeg een zwieper van het span dat uitzwenkte. De motorrijder kwam te vallen waarbij hij zijn eigen motor op zich kreeg. Hij brak daarbij een middenvoetsbeentje. De ongelukkige motorrijder werd naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen vervoerd waar de breuk werd vastgesteld.

Landgraaf, ruziemakers aangehouden:
Vier inwoners van Landgraaf in de leeftijd tussen de 17 en 22 jaar zijn zondagmorgen 29 april 2001 omstreeks 05.30 uur door de politie aangehouden nadat zij in een taxibusje op de vuist gingen met een aantal andere inzittenden.
Het viertal was samen met enkele andere inzitenden onderweg van dancing Peppermill naar Heerlen. Onderweg sloeg zonder enige aanleiding de vlam in de pan en ging het viertal op de vuist met voornamelijk drie inzittenden van buitenlandse afkomst. Er vielen enkele stevige klappen waarbij twee inzittenden een behoorlijk gehavende neus opliepen. In de woonwijk Kakert stapte het viertal snel uit en gingen er vandoor. De gewaarschuwde politie kon het viertal achterhalen en heeft hen ter hoogte van het Kruis aangehouden. Het viertal voldeed aan het door de slachtoffers en getuigen opgegeven signalement en werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het viertal kon zich bij een eerste verhoor niets meer herinneren. Een van het viertal was niet staat een zinnig woord uit te brengen. Hij was te dronken om nog op zijn benen te kunnen staan. De andere drie waren ook stevig in de olie. Vermoedelijk heeft ook het gebruik van drugs een rol gespeeld in het gedrag van het viertal. Het viertal is inmiddels in verzekering gesteld.
Beide slachtoffers 17 en 20 jaar oud hebben zich onder doktersbehandeling in het ziekenhuis moeten stellen. Zij zullen in de loop van vandaag aangifte van de mishandeling doen.