Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zaterdagmiddag 28.04.2001
15:31 zaterdag 28 april 2001

Bert Peters verzorgt de voorlichting tot donderdagmiddag 3 mei 2001 17.00 uur

Smilde, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag kwamen op het fietspad langs de Hoofdweg een 73-jarige fietster en een 16-jarige bromfietser, beiden uit Smilde, elkaar tegen waarbij één van beiden of wellicht allebei niet voldoende rechts hield. Hierdoor kwamen zij met de schouder tegen elkaar aan waardoor zij vielen. De vrouw stelde zich onder behandeling van een huisarts ivm pijnlijke knie en gezicht.

Assen, aanrijding met beknelling
Gisteravond verleend een 45-jarige man uit Assen als bestuurder van zijn auto geen vrije doorgang bij het voorsorteren. De tegemoetkomende 24-jarige bestuurder, eveneens uit Assen, kon de voor hem kruisende auto niet meer ontwijken en reed tegen de zijkant van die auto. De bestuurder hiervan alsmede een 49-jarige inzittende vrouw uit Assen raakten bekneld en werden door medewerkers van de brandweer uit hun auto bevrijd. Zij werden beiden naar het WZA overgebracht, de vrouw had heupletsel en diverse kneuzingen, de man had hoofdletsel alsmede kneuzingen.

Hoogeveen, ongeval na uitwijk manouevre
Vannacht reed een 22-jarige bestuurder uit Utrecht over de A28. Ter hoogte van Hoogeveen stak een konijn de weg over die hij probeerde te ontwijken. Hij raakte daarbij de controle over zijn voertuig kwijt waarna hij links en rechts van de weg tegen een vangrail botste. Auto totaal vernield. Een 30-jarige inzittende man uit Utrecht raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het Bethesda overgebracht. Na behandeling kon hij naar huis.

Hoogeveen. Op heterdaad aangehouden
Vannacht omstreeks 03.15 uur werd een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden door een 28-jarige man eveneens uit Hoogeveen. Deze getuige zag dat de jongen een ruit ingooide van een bedrijf aan de Griendtsveenweg waarna hij de knaap aanhield en overgaf aan de gewaarschuwde politie. Controle van de politie leverde tien gebroken ruiten op. Het is niet bekend of deze knaap daar ook verantwoordelijk voor is.

Nieuw-Schoonebeek
Een 33-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek reed vanmorgen met zijn auto vanaf de Europaweg zijn inrit in. Hij zag daarbij een 17-jarige bromfietser uit Nieuw-Schoonebeek over het hoofd die over het fietspad naderde. Er volgde een aanrijding waarna de jongen tussen de auto en boom klem kwam te zitten en vervolgens hete radiatorvloeistof over zich heen kreeg als gevolg van een lek. Hij werd naar het Scheperziekenhuis overgebracht na eerst bij bewoners onder de douche de brandwonden gekoeld te hebben.

Gieten, alcomobilist
Reed gisteravond een 53-jarige man uit Harkema met zijn auto over de Asserstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,6.

Emmen, alcomobilist
Vannacht omstreeks 04.30 uur, reed en 40-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Ermerweg. Hij had een alcoholpromillage van1,3. Rijverbod van 6 uur.

Alteveer, auto-inbraken
Werden vannacht enkele autos in Alteveer opengebroken. Aan de van Leijssenaarstraat werd de auto van een 27-jarige man opengebroken. Een radi/cd-speler ter waarde van fl. 1.400,- werd weggenomen.
Aan het Hazenpad werd de auto van een 23-jarige man opengebroken. De radio en de complete hoedenplank met geluidsboxen werden weggenomen. Eveneens aan het Hazenpad werd de auto van een 36-jarige bewoner opengebroken. De radio en de CD-wisselaar werden weggenomen.

Roden, aanhouding na mishandeling
Werden vannacht twee knapen uit Appingedam aangehouden. Een 22-jarige verdachte sloeg op de Brink zonder aanleiding een passerende jongen en dat werd gezien door de politie. De 21-jarige kompaan van de verdachte, die zich er mee bemoeide en zich verzette tegen de aanhouding, werd eveneens aangehouden. De mishandelde jongen was na de aanhoudingen verdwenen en de politie wil graag met hem in contact komen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe