Afzender: nijmegen@batavierenrace.nl

Contactpersoon: Pim Quist

Batavierenrace afgelast wegens MKZ

Datum: 04-04-2001

's Werelds grootste estafetteloop kan dit jaar geen doorgang vinden door de dreiging van de Mond- en Klauwzeerepidemie in Nederland. De Stichting Batavierenrace heeft besloten de 29ste Batavierenrace, die gepland stond op zaterdag 28 april, af te gelasten. Het Batavierenfeest, dat normaal aansluitend plaatsvindt, zal niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden.

De Stichting Batavierenrace heeft, na contact te hebben gehad met gemeenten, provincies en ministeries in Nederland en Duitsland en in samenspraak met de Universiteit Twente en de Katholieke Universiteit Nijmegen, besloten de ruim 7.000 deelnemers niet van start te laten gaan.

Door afgelasting kan de Stichting Batavierenrace bijdragen aan het voorkomen van een verdere verspreiding van het MKZ-virus in het landelijk gebied waar de race doorheen voert. De dringende wens vanuit de agrarische sector (o.a. LTO) om de race niet door te laten gaan, was ook een belangrijke reden om de race te annuleren. De organisatie wil6, ondanks dat er nog geen verboden zijn, niet een mogelijke veroorzaker zijn van nog meer leed in de agrarische sector.

Vanwege organisatorische redenen is het onmogelijk om de Batavierenrace te verzetten naar een datum later dit jaar. De volgende Batavierenrace zal daarom plaats vinden op zaterdag 27 april 2002.

Stichting Batavierenrace

Kwekerijweg 4

6525 RZ

Nijmegen

Telefoon: 024-3615876