Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten onthult billboard 'Straf'

Burgemeester mr. Ivo Opstelten onthult op vrijdag 27 april om 16.00 uur bij het Metrostation Zuidplein (uitgang Theater Zuidplein) één van de tien prijswinnende billboards van het project STRAF.

In Rotterdam hebben 2.500 jongeren via scholen en jongens uit twee Rotterdamse jeugdgevangenissen deelgenomen aan een fotowedstrijd in het kader van R2001 rond het thema STRAF. Deze fotowedstrijd is onderdeel van het educatieve programma dat voorafgaat aan het bezoek van de voorstelling STRAF, muziektheater over jongeren achter slot en grendel, van Theatergroep Maccus.

De tentoonstelling die door de tien billboards ontstaat geeft een eigentijds beeld van jongeren in Rotterdam en hun visie op het thema straf in de breedste zin van het woord. De billboards zullen een jaar lang in de stad te zien zijn bij metrostation Zuidplein, twee lichtmasten van het Spartastadion, metrostation Maashaven, op de zijgevel van het Rudolf Meesinstituut (Spuistraat) en op de gevels van de Rotterdamse Schouwburg en Theater Zuidplein.

(