EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO tevreden over uitblijven verkeerschaos

De verladersorganisatie EVO is tevreden over de uitspraak van de Rechtbank Arnhem dat blokkadeacties onrechtmatig zijn. Hierdoor is de verwachte verkeerschaos vandaag uitgebleven. EVO spande gisteren een kort geding aan tegen varkenshouders die dreigden om vrijdag met massale acties het verkeer en openbare leven lam te leggen.

De uitspraak van de rechter bevestigt nog eens dat het (oproepen tot) blokkeren van de openbare weg onrechtmatig is. EVO ziet daardoor mogelijkheden om in de toekomst soortgelijke acties te laten verbieden. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat de openbare weg niet het strijdtoneel mag zijn waarop conflicten worden uitgevochten.

EVO voelt zich gesteund door de opstelling van de regering. Het kabinet heeft gisteren in een brief aan de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat de overheid deze vorm van actievoeren niet meer tolereert.

Wel betreurt EVO het dat protesterende varkenshouders ondanks de uitspraak van de rechter in bepaalde delen van het land toch zijn doorgegaan met actievoeren. Gelukkig waren de acties veel beperkter van omvang en zijn ordeverstoringen uitgebleven. Hierdoor is de overlast voor het autoverkeer en bedrijfsleven beperkt gebleven.

EVO wil graag een beeld krijgen van de omvang en aard van de schade. Bedrijven die schade hebben geleden kunnen dit via de website van EVO melden www.evo.nl, EVO-Nieuws: 'Uitspraak kort geding heeft effect'.

Terug ...