Hollands Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 20 april 2001

Woninginbraak Voorhout (D1) Een drietal woningen is in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 april door inbrekers bezocht. Op het Rietpad kwam men binnen door de achterdeur en werden onder andere een laptop, een gsm en een horloge meegenomen. Uit een woning aan de Bloemenschans kwam men via de achtertuin door een raam de woning binnen. Twee laptops en een compactdisc-speler werden onder andere meegenomen. Ook autosleutels werden meegenomen en de bijbehorende auto. In een andere woning aan de Bloemenschans bleef het bij een poging tot inbraak.

Kop-staart-aanrijding Oegstgeest (D2) Op een afrit van de Rijksweg A44 richting Amsterdam heeft vrijdag 20 april omstreeks 09.23 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 20-jarige Haagse en een 58-jarige Leidenaar. De Haagse verklaarde dat de Leidenaar ineens vanaf de rechterrijstrook voor haar de oprit opreed waardoor zij niet op tijd kon remmen en tegen de achterkant van zijn auto aanreed. De Leidenaar verklaarde echter dat hij al op de afrit reed. Beide auto's waren total loss. De man uit Leiden is met nekletsel naar het LUMC te Leiden overgebracht.

Woninginbraak Leiden (D4) Een woning in de Cobetstraat is in de nacht van donderdag 19 april op vrijdag 20 april door inbrekers bezocht. De poortdeur was vernield en er was een poging gedaan via de ramen binnen te komen. In een nabij gelegen woning aan de De Gijselaarstraat brak men in via de achterdeur. Weggenomen zijn onder andere een geluidsinstallatie en geld. In twee woningen aan de Rijnsburgersingel werden in dezelfde nacht ook ingebroken. Vanuit de ene woning werd geld weggenomen, vanuit de andere on der andere een laptop, een gsm en geld. Men was door de voordeur binnengekomen.

(Pogingen) diefstal uit woningen Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Op donderdag 19 april 23.30 uur en vrijdag 20 april 08.00 uur is in twee woningen aan de Dalkruid ingebroken. In twee andere woningen is het gebleven bij een poging. De insluiper(s) wist(en) door gaatjes te boren binnen te komen. De auto van een van de bewoners is meegenomen. Uit zijn woning werd verder nog twee portemonnees, een notebook en diverse pasjes meegenomen. Uit de andere woning wordt een horloge en sieraden gemist.