Politie Amsterdam-Amstelland

Snelkraak
20-4-2001 Met een vermoedelijk gestolen auto hebben nog onbekenden gistermorgen op het Buikslotermeerplein de pui van een telefoonwinkel geramd. Door de klap ging het etalageruit aan diggelen. De politie heeft het voertuig, een Ford Escort, voor technisch onderzoek in beslag genomen. Wat er uit de winkel wordt vermist is nog niet duidelijk. Inventarisatie moet meer duidelijkheid geven. Nicotine-junk?
20-4-2001 Een nog onbekende gewapende man heeft gistermorgen op Kraaiennest een vrachtwagenchauffeur beroofd van twee dozen met sigaretten. De berover bedreigde de chauffeur met een mes en griste de sigaretten uit de vrachtwagen. Hierna ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.



Getuigen gezocht
20-4-2001 Gistermiddag, rond drie uur, vond een aanrijding plaats tussen een voetganger en een bromfietser. De 85-jarige voetganger werd geschept door de bromfiets en liep meerdere botbreuken en een hersenschudding op. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis. De 15-jarige bromfietser is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tevens kreeg hij bonnen wegens het opgeven van een valse naam en het onbevoegd besturen van een bromfiets. De politie is nog op zoek naar getuigen van de aanrijding. Achter de bromfiets reed een auto, deze bestuurder en overige getuigen wordt opgeroepen zich te melden op het volgende telefoonnummer: 0 2 0 - 5 5 9 4 8 7 0