Kamer van Koophandel Rotterdam

Vijf KvK's en NCH bundelen Internationale Handelsactiviteiten

In Utrecht hebben de voorzitters van vijf kamers van koophandel en van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering een convenant getekend met als doel hun activiteiten ter bevordering van de Nederlandse buitenlandse handel te bundelen. Het betreft de KvK's Haaglanden, Rotterdam, Veluwe en Twente, Oost-Brabant en Utrecht.

Met ingang van 1 september a.s. zullen de bij het convenant betrokken partijen inkomende en uitgaande handelsmissies en -reizen, deelname aan buitenlandse vakbeurzen en voorlichtingsbijeenkomsten in het kader van handelsbevordering gezamenlijk organiseren. Jaarlijks zullen de partijen een gezamenlijk Actieprogramma opstellen, waarop bedrijven kunnen intekenen. Uitgangspunt daarbij is dat de kosten voor deze activiteiten gedekt worden door de opbrengsten van deelnemende bedrijven aan die activiteiten.

Betrokken partijen hebben tegelijkertijd bekend gemaakt dat als opvolger van Drs. H. van Buren als directeur van het NCH aangezocht zal worden Drs. G.C. Vaandrager, thans directeur Internationale Handel van Kamer van Koophandel Rotterdam.

Voor nadere informatie: Mr. ing. A.W.M. Geerts, tel 010 - 405 77 20