Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-17: Appartementen en kinderdagverblijf in Kompasstraat en Vuurbaakstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 17 april ingestemd met het bouwprogramma voor de Kompasbuurt. Het plan van N2 architecten telt 57 woningen waarvan 30 in de sociale huursector en 27 in de vrije huursector. Op het dak is ruimte voor 50 parkeerplaatsen. In het bouwprogramma is aan de Kompasstraat bedrijfsruimte opgenomen, bedoeld voor het kinderdagverblijf "Het Windekind". De bouw start in het vierde kwartaal 2001. Met deze nieuwbouw wordt de kwaliteit van de leefbaarheid en van het wonen in dit deel van Scheveningen verbeterd.

In mei 2000 heeft de gemeente besloten alle woningen in de Ducdalfstraat, de woningen Kompasstraat 25 tot en met 39 en de woningen in de Vuurbaakstraat 3 tot en met 9, aan te wijzen als actiegbied. De bewoners kregen daarmee voorrang bij het zoeken naar een andere woning en bij verhuizing een tegemoetkoming in de kosten van f. 8000,-. Inmiddels zijn bijna alle bewoners verhuisd en is een groot deel van de woningen gesloopt.

Afspraken met woningcorporatie

Met Woningcorporatie Vestia is afgesproken dat bij de nieuwbouw meer variatie in woningtype wordt gerealiseerd. Dit past in het gemeentelijk beleid van wijkverbetering. Het is de bedoeling dat de wijk daardoor een betere positie op de woningmarkt krijgt. Vestia verwacht dat van de oorspronkelijke bewoners ongeveer een kwart terugkeert naar de nieuwbouw.