Provincie Groningen

Groningen, 17 april 2001 Besluitenlijst nr.14

1. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur informeren GS hen over de voortgang van de uitvoering van het beleidsprogramma Welzijn en Zorg 2001-2004.
2. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur bieden GS de rapportage van februari/maart 2001 over het toezicht op Stichting Jeugdzorg Groningen aan.

3. In een brief aan de statencommissies Economische Zaken en Ruimte, Water en Groen geven GS een overzicht van de projecten in de provincie Groningen die een bijdrage hebben gekregen ten laste van het EZ-Kompas of het Plattelandsontwikkelingsprogramma (PLOP).
4. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te verlenen aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer voor de bouw van een paardestal achter de Woldweg te Hoogezand.

5. GS hebben besloten een bijdrage van in totaal 516.250,- te verlenen aan een drietal ICES-projecten van Landschapsbeheer Groningen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.74, d.d. 17-04-01

6. In een brief aan de statencommissie Ruimte, Water en Groen bieden GS het jaarverslag 2000 van het project weidevogels aan. De statencommissie heeft op 21 februari jl. positief geadviseerd over het principebesluit van GS om het project vrijwillig weidevogelbeheer t/m 2003 samen met LNV te blijven ondersteunen.
7. GS hebben besloten bestuurlijk deel te nemen in de oprichting van het Huis voor de Sport in Hoogezand. Concreet betekent dit dat de gedeputeerde voor Sport, Welzijn en Sport tot 1 januari aanstaande voorzitter zal zijn van de Stichting Huis voor de Sport. Daarna zullen GS een nieuwe voorzitter voordragen. Verder hebben GS besloten het bedrag van 400.000,- aan subsidie voor sportondersteuning in de vorm van personele ondersteuning, over te hevelen van Provinciaal Ondersteuningsinstituut SPRONG naar het Huis voor de Sport.

8. GS reageren positief op het verzoek van B en W van Pekela om een principe-uitspraak over de eventuele vestiging van een zorgboerderij aan de Wedderweg te Oude Pekela.
9. GS hebben besloten een subsidie van 5.000,- te verlenen aan de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging voor het symposium "100 jaar Veldbiologie Stad & Ommelanden". Het symposium wil de aandacht vestigen op de centrale thema's natuurstudie, natuurbescherming en natuurbeleving.

10. In een brief aan de gemeente Reiderland bevestigen GS een aantal afspraken die gemaakt zijn tijdens een bestuurlijk overleg over het Masterplan Nieuweschans. Er is o.m. afgesproken dat de gemeente het plan voor zal leggen aan de Commissie Bestemmingsplannen en dat de provincie bereid is om samen met de gemeente de mogelijkheden van (co)financiering te onderzoeken.
11. GS hebben op grond van het jaarverslag en de jaarrekening 2000 van het Nationaal Rijtuigmuseum de budgetsubsidie voor het jaar 2000 definitief vastgesteld op 218.000,-

12. GS hebben besloten een subsidie van 24.590,- te verlenen aan AOC Terra voor de uitvoering van het BGM (Bijdrage Gebiedsgericht Milieubeleid) - project "ecologisch groenbeheer deel II". Het betreft de productie van een boekwerk en de ontwikkeling van een internet-site op basis waarvan een intensieve uitwisseling van kennis en ervaring plaats zal vinden. AOC Terra voert het project samen met De Vlinderstichting uit.

13. In een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport melden GS het Martiniziekenhuis en het dyialysecentrum aan voor de bouwprioriteitenlijst 2001/2004 sector ziekenhuizen. Als een initiatief op de bouwprioriteitenlijst komt worden er financiële middelen gereserveerd voor de bouw.
14. GS hebben besloten een subsidie van 50.000,- toe te kennen aan de Federatie van Musea en de Stichting Oude Groninger Kerken, voor een 2-jarig project erfgoed-educatie.

15. GS hebben besloten een subsidie van 6.000,- beschikbaar te stellen aan het Bureau Groninger Taal en Cultuur voor het maken van een cursusboek 'Heur es an- editie Westerkwartier".
16. GS hebben besloten een tweetal subsidies te verlenen aan de stichting 1000 jaar Westerkwartier voor de deelprojecten "Tijdtunnel" ( 5.000,-) en "sfeerelementen wandelroute Kornhorn" (4.000,-).

17. GS hebben besloten een subsidie van 4.500,- te verlenen stichting Abdijconcerten Aduard voor de uitvoering van het culturele jaarprogramma.

18. GS hebben besloten een subsidie van 10.000,- te verlenen aan een onderzoek van de Regiovisie Groningen-Assen 2030 naar de samenwerking tussen gemeenten en derden op het gebied van planning, ontwikkeling en uitgifte van bedrijventerreinen.
19. GS hebben besloten een subsidie van 8.500,- te verlenen aan de NLTO voor een onderzoek naar de teelt van biologische aardappelen op lichte gronden.

20. GS hebben subsidies verleend voor incidentele culturele activiteiten. Voor meer informatie, zie persbericht nr.75, d.d. 17-03-01.