Gemeente Sneek


Herinrichting binnenstad na Koninginnedag verder

HERINRICHTING BINNENSTAD NA KONINGINNEDAG VERDER

Na Koninginnedag pakt Sneek de draad weer op van de herinrichting van de binnenstad. Dan wordt begonnen met het herstraten en herinrichten van de Nauwe Burgstraat en de Kruizebroederstraat en met het vervangen van de riolering in de Marktstraat. De oplevering van het gehele werk is gepland op vrijdag 13 juli.

Zoals bekend is de gemeente Sneek bezig in verschillende fases de oude binnenstad opnieuw in te richten. Voorafgaand aan de herinrichting wordt steeds de riolering vervangen. De Nauwe Noorderhorne, Kleine Kerkstraat en Singel zijn in vorige jaren aangepakt. Dit jaar zijn voor herinrichting de Nauwe Burgstraat en de Kruizebroederstraat aan de beurt en voor het vervangen van de riolering de Marktstraat.

De herinrichting van de Nauwe Burgstraat begint aan de kant van het Schaapmarktplein en er wordt richting Kruizebroederstraat gewerkt. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Kruizebroederstraat en wordt richting Muntstraat gewerkt. De stegen aan de Kruizebroederstraat worden met de herinrichting meegenomen. Het vervangen van de riolering in de Marktstraat begint aan de kant van de Peperstraat.

De werken worden uitgevoerd door aannemingsmaatschappij M. Cnossen B.V. Met de aannemer is afgesproken dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt: hij houdt het werkvak zo klein mogelijk, zorgt ervoor dat winkels en woningen zoveel mogelijk bereikbaar blijven en daar waar mogelijk worden voorzieningen voor voetgangers getroffen.

De totale kosten van deze fase van de herinrichting, inclusief planning, toezicht, het aanbrengen van verlichting en straatmeubilair, worden geraamd op 860.000,-- ( 390,250).