Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.30 uur
Doe nuchter rij alcoholvrij

VINKEVEEN De politie heeft op maandagochtend 16 april in het kader van de alcoholcampagne `Doe nuchter rij alcoholvrij` een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de vroege ochtenduren plaats. 53 Automobilisten moesten een blaastest afleggen. Alle bestuurders bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Hennepkwekerij aangetroffen

TIENHOVEN Op zondag 16 april heeft de politie een hennepkwekerij in een schuurtje aan de Westbroekse Binnenweg aangetroffen. Bij de schuur werd een 54-jarige vrouw uit Tienhoven aangehouden. Zij is de eigenaresse van de schuur.

In de schuur bevonden zich 135 net geoogste planten. De oogst alsmede de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De eigenaresse is in het politiebureau ingesloten.

Gestolen auto: twee aanhoudingen

LOENEN AAN DE VECHT Op maandagavond 16 april rond half negen trof de politie op een het terrein van een motel aan de Mijndensedijk een gestolen auto aan.

Uit onderzoek bleek dat de personen die met de auto waren gekomen een huisje bij het betreffende motel hadden gehuurd. Beiden werden aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Amsterdam. Zij zijn voor verder onderzoek in het politiebureau ingesloten. De auto was op 14 maart in Amsterdam gestolen. Het voertuig is veiliggesteld bij politiebureau Maarssen.

Alcoholcontrole

HARMELEN De politie heeft op zondagavond 16 april een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van half twaalf tot tien over twaalf op de Dorpsstraat plaats. Van de 20 personen die moesten blazen, bliezen 19 een `P` (Pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Een 50-jarige man uit Rotterdam blies een `A` (Alarm), wat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 495 ug/l (1,25 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.