Tom Coronel

16 April 2001: Pech en podium voor Tom Coronel op Zandvoort Tom Coronel heeft vandaag zowel pech als succes gekend tijdens zijn rentree in de nationale autosport. De Huizenaar reed vandaag de eerste twee races in het Nationaal toerwagen kampioenschap, het Libertel Vodafone DTCC. In de eerste race was het geluk Coronel nog tamelijk gunstig gezind. De rijder van het Marlboro BMW dealerteam eindigde hierin op een keurige derde plaats. Tom moest echter wel alle zeilen bijzetten om de oprukkende Cor Euser van zich af te houden. Desondanks wist Coronel zijn positie veilig te stellen en daarmee de eerst punten van het seizoen binnen te halen. Donald Molenaar pakte de eerste zege van het seizoen voor Coronel's teamgenoot Sandor van Es.

De tweede race zou minder voortvarend voor Coronel verlopen. Tom startte vanaf pole position, maar moest al na één ronde de Renault Clio van Donald Molenaar voor zich dulden. Tom gaf zijn positie echter niet zonder slag of stoot kwijt - letterlijk in dit geval. In een fel gevecht raakte hij enkele malen de wagen van zijn tegenstander, maar wist het toch nog fair te houden. Zo zou ook de latere winnaar Molenaar na afloop verklaren. "Er was wel contact, maar hij duwde niet door. Dat is fair racen", aldus Molenaar. De race zou voor Tom echter een voortijdig einde kennen. Met nog drie ronden te gaan lag Coronel op de tweede plaats achter Molenaar toe er bij het insturen van het Scheivlak een wiel losraakte waardoor Tom hard van de baan schoot. Gelukkig was Coronel ongedeerd en keek ondanks het onfortuinlijke einde van de race terug op een geslaagd weekend. "Het was echt super om zo te racen. Het zat allemaal lekker dicht bij elkaar. Je moet in deze auto's echt goed je best doen om hard te gaan. De afgelopen jaren was ik natuurlijk gewend aan wagens met veel PK's waarmee je af en toe flink mee kan gooien en smijten. Deze auto's moet je heel precies en netjes over het circuit bewegen, dan ga je het hardst", aldus Coronel.

Ook de tweede race was een prooi voor de Clio van Donald Molenaar. Sandor van Es pakte opnieuw een podiumplaats, evenals Phil Bastiaans die een pechvolle training bekroonde met een derde plaats in de race.