Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.30 uur
Schietincident

AMERSFOORT Zondagochtend om 01.20 uur raakte een 32-jarige man uit Amersfoort gewond nadat hij door een tot nu toe onbekende man in zijn buik werd geschoten. Op het Bruispad werd de Amersfoorter na een woordenwisseling beschoten. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis en is enige tijd opgenomen geweest op de intensive care. Zijn toestand is inmiddels stabiel.
Een door de politie ingesteld buurtonderzoek heeft nog geen nieuwe informatie opgeleverd. Er hebben zich geen getuigen gemeld bij de politie. De politie van het district Eemland zuid verzoekt getuigen zich te melden op het nummer 0900 8844.

Man moet nog vier maanden zitten

AMERSFOORT Bij de aanhouding van een 28-jarige winkeldief zonder vaste woonplaats bleek dat deze man nog vier maanden gevangenisstraf tegoed had. De man werd bij een warenhuis aan de Achter de Kamp betrapt op stelen van winkelgoederen. Hij werd door toezichthouders aangehouden. Na verhoor werd hij ingesloten om zijn straf uit te zitten.

Te veel gedronken

AMERSFOORT Zondagochtend om half drie werd een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Agenten zagen de man rijden op de Achterbergsestraatweg. Toen de man op het gebruik van alcohol werd gecontroleerd zei hij dat hij niets had gedronken. Een blaastest wees echter uit dat hij een alcoholpromillage had van 1,55. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 7 uren.