Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 16-04-2001 Mediaberichten 16 april (16.50 uur)

VENLO Vrachtwagenchauffeur dood gevonden (2)

Venlo De vrachtwagenchauffeur die vanmorgen dood naast zijn vrachtwagen is gevonden, is een man van 46 jaar oud en van de Turkse nationaliteit. De verwondingen aan hoofd en handen wijzen op een ongeval en niet op een misdrijf. Toch sluit de politie dat laatste nog niet helemaal uit. Dinsdag wordt nader onderzoek gedaan aan het lichaam van de man, om de precieze doodsoorzaak vast te kunnen stellen.
VENLO Drugsaanhoudingen en invallen

Venlo De politie viel tussen dinsdag en zaterdag zes drugspanden binnen in de Venlose binnenstad. In één van de panden werd bijna drie kilo hasjiesj gevonden. In een ander pand werd een kilo hasjiesj en een kilo marihuana gevonden. Niet altijd kon een verdachte worden aangehouden. In één van de panden trof de politie 1075 gram hash aan. De vijfentwintig-jarige eigenaar hiervan kreeg via snelrecht een boete van 5300 gulden. Vrijdag hield de politie een drugshandelaar op straat aan met 128 gram hasjiesj. Deze man kreeeg een boete van 675 gulden. Zaterdag werd op straat een 20-jarige man aangehouden met 400 gram hash. Hij keeg een boete van 1900 Duitse marken. De politie heeft de afgelopen paasweek meer dan 20 aanhoudingen verricht wegens het bezitten of verkopen van drugs. De boetes hiervoor varieerden van het slechts afstand doen van de drugs tot boetes tot 1900 DM, en een enkele keer tot een verblijfsontzegging in het centrum van de stad. De verscherpte aanpak van de drugsoverlast in Venlo is het resultaat van extra investeringen van politie, justitie en gemeente in het integraal drugsproject Venlo, waarvoor door de rijksoverheid extra middelen ter beschikking zijn gesteld.
HEEL Autobrand op landweg

Heel De politie kreeg zondagavond rond 23.30 de melding van een autobrand op de Panheelderweg in Heel. Er had zich een kleine ontploffing voorgedaan, waarbij een steekvlam van 50 meter hoog te zien was. De auto was gevuld met vaten met chemisch middel, vermoedelijk afkomstig van een XTC-lab. Het bleek te gaan om een kleine vrachtauto, gevuld met vaten, waarvan er een stuk of tien waren opengescheurd. Getuigen hadden een andere auto zien wegrijden. Een milieuteam van de politie heeft monsters van de chemicaliën in en rondom de uitgebrande auto genomen voor nader onderzoek.