Politiebericht Flevoland: gehele regio 6-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 0320 - 277 776

Aanrijdingen met letsel
DRONTEN - Donderdagavond zijn op de Dronterringweg twee personenautos op elkaar gebotst. Vermoedelijk is één van de autos van de eigen weghelft afgeweken toen de bestuurder zijn mobiele telefoon wilde pakken, en frontaal tegen de tegemoetkomende auto gereden. Na de aanrijding is een van de autos tegen een boom gereden. De bestuurder van deze auto, een 37-jarige man uit Elburg, is met licht letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De andere automobilist, een 20-jarige man uit Witmarsum, raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar De Wezenlanden in Zwolle.

ZEEWOLDE - Op de Spiekweg is gistermorgen een 35-jarige bestuurder van een bestelauto uit Zeewolde in botsing gekomen met een 33-jarige automobiliste uit dezelfde plaats. De bestelauto reed achter de auto en naderde de rotonde Spiekweg / Nijkerkerweg in de richting van Nijkerk. De 35-jarige was met zijn radio bezig en zag te laat dat de automobiliste remde. Bij de daarop volgende botsing raakte de automobiliste licht gewond. Zij is samen met twee inzittende kinderen ter controle met een GGD-ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht.

ALMERE - Gistermiddag zijn twee bromfietsers uit Almere van resp. 28 en 58 jaar betrokken geraakt bij een aanrijding op de Rietmeent. De 28-jarige vrouw reed door de tunnel Achterpoort linksaf richting Kadegriend. Op dat moment reed de 58-jarige vrouw over het fietspad langs de Oosterdreef richting Kadegriend. Ter hoogte van de tunnel wilde zij rechtsaf slaan, waarna een botsing ontstond. Bij de aanrijding kreeg de 58-jarige het stuur in haar buik. Zij is na controle thuisgebracht. De 28-jarige bleef ongedeerd.

Rijden onder invloed
ALMERE - Op de saxofoonweg is donderdagavond een 50-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man blies 745 ug/l (1,69 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overval bij pin-automaat
ALMERE - Een 24-jarige inwoonster van Almere is donderdagavond bij een pin-automaat aan de Kerkgracht in Almere Haven slachtoffer geworden van een beroving. Toen zij net haar pincode had ingetoetst werd zij door twee jongens belaagd, waarvan er een vuurwapen had. Zij wist te ontkomen en kwam later met haar echtgenoot terug. De overvallers waren toen al verdwenen, met meenemen van de pinpas.

Nagekomen berichten

Aanhouding mishandeling
LELYSTAD De politie heeft donderdagochtend op de Ringdijk een 38-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 20-jarige vrouw uit Lelystad gaf aan dat zij bij het busstation zonder reden door haar geslagen was. De 38-jarige is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding op A6
LELYSTAD Donderdagavond is bij een aanrijding op de A6 richting een 48-jarige Lelystedeling gewond geraakt. Een 48-jarige man uit Woubrugge reed over de A6 vanuit Emmeloord naar Lelystad. Op het moment dat hij een auto inhaalde, raakte de auto door vermoedelijk aquaplaning in slip en raakte de achterkant van de auto van de Lelystedeling. Beide autos kwamen in de berm tot stilstand. De Lelystedeling is met onbekend letsel voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De autos zijn afgesleept.

Klapband op Gooiseweg
ZEEWOLDE De Gooiseweg is donderdag aan het eind van de middag bijna drie uur afgesloten geweest door bergingswerkzaamheden. Een 40-jarige automobilist uit Barneveld reed over de Gooiseweg toen de aanhanger, waarop een freesmachine stond, een klapband kreeg. De aanhanger bleek te zwaar beladen en door zijn assen gezakt. De machine was zo zwaar dat een gewone takel het niet van zijn plaats kon krijgen. Er moest een speciale vrachtwagentakel aan te pas komen om de weg weer vrij te maken. De bestuurder kan een bekeuring verwachten wegens overbelading.

Aanrijding tussen bromfietsen
ALMERE Donderdagmiddag heeft zich op de Simon van Collemstraat een aanrijding voorgedaan tussen twee bromfietsen. Een 16-jarige bromfietser uit Almere was onderuit gegleden waarna een 14-jarige bromfietsster uit Almere over hem heen reed. Het meisje was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en had bovendien zonder helm gereden. De jongen kon na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts.