- Persbericht -

Capelle aan den IJssel, 6 april 2001 - Vanaf dit moment zijn er fake politieberichten in omloop die je op de mobiele telefoons van je vrienden kunt afvuren. Zed, de aanbieder van informatie -, communicatie - en entertainment diensten, speelt in op de actualiteit waarbij de Amsterdamse politie met een bombardement van tekstberichtjes naar gestolen mobiele telefoons de aantrekkelijkheid van gsm's voor zakkenrollers en helers wil verminderen.

Net als bij het echte bombardement verschijnt elke drie minuten de tekst "Dit toestel is gejat, koop of verkoop is strafbaar. De politie." als sms-bericht op de telefoon van diegene die jij te pakken wilt nemen. In totaal volgen er vier berichten. In het laatste bericht wordt de afzender onthuld.

Hoe werkt 't? Stuur een sms-bericht met de tekst GOTCHA GEJAT ,
dus bijvoorbeeld GOTCHA GEJAT 0651323745 naar het zed-nummer 3933. Deze zed-service kost fl. 1,25 per keer.

Met de Gotcha's, zoals deze berichten heten, kun je je vrienden voor de gek houden. Deze series van waanzinnige berichten worden met een interval van 60 sec. tot 10 min. naar het door jouw opgegeven nummer verstuurd. Op de website www.zed.nl vind je allerlei Gotcha's.

Iedereen kan de berichten ontvangen. Voorlopig kunnen alleen de KPN en Libertel klanten de berichten versturen.

EIND

Noot voor de redactie (