JOBSREPUBLIC

Doelgroepgerichte banensites oplossing arbeidsmarktprobleem

Bergen, 6 april 2001

Arbeidskrapte Transport en Logistiek neemt nog steeds toe

De huidige arbeidskrapte stelt de sector Transport en Logistiek voor steeds grotere problemen. Met bijna 5000 geregistreerde vacatures bestaat acute behoefte aan medewerkers in deze sector. Recente cijfers wijzen op een percentage moeilijk vervulbare vacatures van rond de 50% (!). Op grond van demografische ontwikkelen wordt verwacht, dat het tekort aan personeel in de komende 5 tot 10 jaren dramatische vormen gaat aannemen. Aanleiding voor het Bergense Internetbedrijf JobsRepublic.com tot de ontwikkeling van twee nieuwe, specialistische, vacaturesites: TransportBanen.net en LogistiekBanen.nl. Vandaag vond de pre-launch van beide sites plaats. Het nieuwe initiatief biedt transportondernemers en bedrijven in de logistieke sector een krachtig (nieuw) wervingsinstrument. Beide internetsites richten zich specifiek op banenzoekers die een functie in de Transport- en Logistieke sector ambiëren.

Internet biedt grotere kansen

Volgens de ontwikkelaars van TransportBanen.net en LogistiekBanen.nl biedt het internet unieke en reële mogelijkheden om een groter deel van de Nederlandse arbeidsbevolking te interesseren voor een baan in de sector Transport en Logistiek.In het afgelopen jaar steeg het aantal Internet-gebruikers in ons land tot zo'n 9 miljoen, waarvan ongeveer 7 miljoen gebruikers dagelijks online is, zegt directeur Martin Geerling van JobsRepublic.com. De tijd dat het Internet alleen door hoger opgeleiden werd geraadpleegd ligt inmiddels duidelijk achter ons: ook 'de gewone man' is dagelijks achter zijn computer te vinden. Reden voor ons om specifieke, doelgroepgerichte, vacaturesites te ontwikkelen, die op een zo breed mogelijk geïnteresseerd publiek zijn gericht.

Specifieke doelgroepen vragen aparte benadering

Met de lancering van beide sites wordt de nadruk gelegd op twee verschillende doelgroepen binnen de sector Transport en Logistiek. Onderzoek heeft uitgewezen, dat (potentiële) chauffeurs zich vooral aangesproken voelen door TransportBanen, terwijl dat voor medewerkers van distributiecentra zoals planners en inkopers met LogistiekBanen het geval is. Hiermee proberen we zo gericht mogelijk aan te sluiten hij het zoekgedrag van potentiële banenzoekers in de sector, aldus Martin Geerling van JobsRepublic.com.

Lancering TransportBanen.net en LogistiekBanen.nl

Binnenkort komt het vacatureaanbod van beide sites online. Daarnaast zal de komende periode een marketingcampagne van start gaan in de richting van ondernemingen in de sector Transport en Logistiek. Bedrijven, die gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun vacatureaanbod op de sites te plaatsen kunnen zich vanaf heden inschrijven en ontvangen tijdens de introductiefase een aantrekkelijke introductiekorting.

JobsRepublic.com

JobsRepublic.com, de ontwikkelaar van TransportBanen.net en LogistiekBanen.nl, concentreert zich op de ontwikkeling van specialistische doelgroepgerichte vacaturesites. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een unieke product/markt benadering en van de meest geavanceerde internettechnieken. Eerder ontwikkelde het bedrijf de vacaturesite GemeenteBanen.nl waarin inmiddels door bijna 100 Nederlandse gemeenten wordt deelgenomen.