KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
kro@omroep.nl

NIEUWS

Hilversum
6 april 2001

Honderd programmavoorstellen!

KRO-medewerkers hebben in de afgelopen twee maanden zo'n honderd voorstellen ingediend voor nieuwe programma's. Zij waren daartoe uitgenodigd/uitgedaagd door directeur Ton Verlind. "Sommige ideeën zijn heel verassend, sommige heel traditioneel. Maar het is van een geweldige creativiteit. Soms met de begroting er al bij. Er zitten echt voorstellen bij die tot programma's zullen leiden," aldus manager informatie Anthon Fasel. Enthousiast is hij ook over het feit dat de voorstellen niet alleen van programmamakers kwamen. "Ze kwamen vanuit het hele bedrijf. In volle breedte heeft men zich uitgedaagd gevoeld."

De voorstellen moesten vernieuwend van vorm en inhoud zijn, gericht op een groot publiek, onderhoudend, spraakmakend, betrekking hebbend op minstens twee KRO-media, en zich lenen voor het opbouwen van een community.

Er is geld beschikbaar om van twintig voorstellen een klein proefprogramma te maken, 15.000 gulden elk. En die proefprogramma's kunnen zelfs worden uitgezonden, omdat de netmanager daar tijd (een nacht) voor beschikbaar heeft gesteld. De managers beoordelen uiteindelijk van welke voorstellen échte pilots worden gemaakt. In het nieuwe tv-seizoen zou dit moeten leiden tot nieuwe en vernieuwende programma's - naast nieuwe programma's die op de reguliere manier ontwikkeld worden.