Fugro N.V

Leidschendam, The Netherlands, 6 April 2001

Fugro koopt twee survey bedrijven

Fugro N.V. heeft overeenkomsten gesloten voor de acquisitie van GeoLogic Consulting Services B.V. in Nederland en Spectra Exploration Geosciences Corp. in Canada.

GeoLogic Consulting Services B.V. is gevestigd te Leiden en is actief op het gebied van geologische en geofysische adviezen en gegevensverwerking voor de olie- en gasindustrie, vooral in Europa maar ook in sommige gebieden hierbuiten. De overname versterkt Fugro's dienstverlening aan de olie- en gasmarkt in Nederland en in de aangrenzende landen en biedt synergie met Fugro's activiteiten voor het verzamelen en verwerken van seismische data. GeoLogic heeft 14 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer twee miljoen gulden.

Spectra Exploration Geosciences Corp. verricht geofysische surveys vanuit de lucht en heeft haar hoofdkantoor in Calgary, Alberta. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer twee miljoen Canadese dollars (circa NLG 3,2 miljoen), 6 vaste medewerkers, 2 vliegtuigen en haar eigen data- verwerkingscentrum. Het bedrijf is gericht op de olie-industrie. Fugro koopt de operationele activa en de lopende activiteiten van Spectra. De acquisitie versterkt de aanwezigheid van Fugro Airborne Survey in Noord-Amerika.

Related sites

More information
Author Fugro N.V.
E-mail ir@fugro.nl
Fugro N.V.
Leidschendam
http://www.fugro.nl/