Gemeente Helmond


6 april 2001
Wegafsluitingen: Kruispunt Aarle-Rixtelseweg / Jan van Brabantlaan en president Rooseveltlaan

Kruispunt
Vanaf maandag 17 april a.s. zullen de kruispunten "Aarle-Rixtelseweg/Jan van Brabantlaan" en
"Aarle-Rixtelseweg/Bachlaan" gedurende drie weken voor alle verkeer worden afgesloten, alleen voetgangers en fietsers kunnen in die periode gebruik blijven maken van deze kruispunten. De afsluiting is noodzakelijk vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van het kruispunt Aarle-Rixtelseweg/Jan van Brabantlaan". Hierbij wordt het bovenste deel van de asfaltlaag vervangen door 2 nieuwe lagen asfalt. Ook verkeerslichtinstallatie wordt vervangen en waar nodig worden de trottoirbanden gerepareerd.

Bereikbaarheid
Door deze afsluiting zal het "Componistenwijkje" (Bachlaan, Mozartlaan, Schubertlaan, Zwanenbeemd, etc.) tijdelijk alleen vanuit Aarle-Rixtel bereikbaar zijn. Dit geldt ook voor restaurant "De Hoefslag", de Wilhelmina basisschool en de sportterreinen aan de Aarle-Rixtelseweg.

Omleiding
Voor het verkeer wordt een omleidingroute ingesteld waarin ook het Elkerliekziekenhuis wordt aangegeven. Deze werkzaamheden vallen samen met werkzaamheden aan de President Rooseveltlaan, de omleiding is hier ook op aangepast.

Afsluiting President Rooseveltlaan
De President Rooseveltlaan zal ook vanaf maandag 17 april a.s. afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer, tussen de Hortsedijk en de Boerhavelaan, wegens werkzaamheden aan de weg. Hier wordt het gehele asfaltdek vervangen en daarnaast wordt er ter hoogte van de Goorloop een ecoduiker gerealiseerd. De werkzaamheden hiervoor zullen 6 weken in beslag nemen. De tennisvereniging en de voetbalvereniging blijven bereikbaar.