Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 6 april 2001

... B & W-nieuws week 14

Welzijn, Onderwijs en Cultuur

Het college stemt in met de vierde rapportage Strategisch Groenproject Haarlemmermeer (SGH), maart 2001. In deze vierde rapportage staat onder andere wat de gemeente Haarlemmermeer kan doen om het SGH succesvol uit te voeren. Eén van de knelpunten is het ontbreken van een actueel bestemmingsplan. De dienst Welzijn Onderwijs en Cultuur heeft niet voldoende middelen om de bestemmingsplannen aan te passen. Het college brengt daarom de kosten die in 2001 gemaakt worden bij het aanpassen van de bestemmingsplannen ten laste van het inrichtings- en beheersbudget van de WOC-begroting. Daarnaast neemt het college kennis van de budgetten die nodig zijn om de bestemmingsplannen tot 2005 aan te passen. Deze budgetten betrekt het college bij de besluitvorming over de Voorjaarsnota 2001

Bestuursdienst
Het college laat de tekst van het huidige hoofdstuk 18 van de Uitwerkingsovereenkomst II (UWO-II) vervallen. De tekst behandelt de onkostenvergoeding voor werknemers bij het gebruik van bepaalde vervoersmiddelen. Het college stemt in met het ontwerp-besluit voor een nieuw hoofdstuk 18 UWO-II (verplaatsingskosten) en voor enkele aanpassingen in hoofdstuk 15 UWO-II (vergoedingsregeling bij dienstreizen). Het voorstel wordt behandeld in de raadscommissie Middelen en in de commissie voor Georganiseerd Overleg.

Het college stemt in met het overhevelen van een aantal (restant) budgetten tot een totaalbedrag van 2.320.600 naar het jaar 2001. Het collegevoorstel wordt ter advisering aan de raadscommissie Middelen voorgelegd.

Het college trekt de 'Instructie t.b.v. de uitvoering van de Participatieverordening' van 1 februari 1989 in zodra de nieuwe Inspraakverordening op 1 juli 2001 in werking treedt.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college heeft kennisgenomen van de projectnotitie Omlegging A9. Er zijn inmiddels twee varianten voor de omlegging nader uitgewerkt tot een zogenaamd 'voorontwerp'. Dit zijn de korte variant waarbij het trace een flauwe boog zuidelijk van Badhoevedorp loopt en de zuidelijke variant waarbij de weg aansluit op de A4 ter hoogte van parkeerterrein P40 van Schiphol. Beide varianten zijn verkeerstechnisch haalbaar. Op basis van het voorontwerp worden de bouwkosten in beeld gebracht. Naar verwachting is eind april een vervolgrapportage gereed op basis waarvan een keuze gemaakt kan worden voor een van beide omleggingsvarianten. Verder vindt er nader stedenbouwkundig onderzoek plaats. Zwaartepunt hierbij is de verkenning van de ruimtelijke mogelijkheden van het vrijvallen wegtrace A9. De projectnotitie wordt behandeld in de raadscommissie ROL.

Facilitaire Dienst
Het college gaat akkoord met het toekennen van autonoodzaak aan drie medewerkers (technische en audiovisuele medewerkers) van de facilitaire dienst.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen