Politiebericht Brabant-Noord: Uden 6-04-2001
Persbericht district De Leijgraaf

ONDER INVLOED

De politie heeft donderdagavond op de Runstraat in Schaijk een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden omdat hij onder invloed reed. Bij een knik in de rijbaan van de Runstraat botste de man op een auto die bestuurd werd door een 47-jarige man uit Veghel. Na een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZAAK VERMOORDE MAN IN OPSPORING VERZOCHT

Maandagavond wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht van de AVRO aandacht besteed aan de moord op een 40-jarige Nijmegenaar. De man werd op woensdagavond 21 februari levenloos aangetroffen op een vluchtstrook van rijksweg A50 onder Schaijk. In verband met deze zaak werd op 2 maart een 45-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij zit nog in voorarrest. Zowel slachtoffer als verdachte waren van Nigeriaanse afkomst. De politie hoopt met de uitzending duidelijkheid te krijgen over het feit of er mogelijk meer mensen bij deze zaak betrokken zijn. Bovendien vermoedt de politie dat er, naast diegenen die zich reeds gemeld hebben, meerdere mensen zijn geweest die het slachtoffer op die avond langs de A50 hebben zien lopen. Ook hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Tevens wordt een beroep gedaan op de man die op de bewuste woensdagavond naar de meldkamer van de politie belde. De man vertelde inlichtingen te hebben die hij niet telefonisch wilde doorgeven. Hij zou zich dezelfde avond nog melden bij het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch, doch is daar niet verschenen. Het bandje met zijn stem zal in de uitzending te horen zijn. Voor de uitzending zijn zowel in Nijmegen als in Schaijk opnamen gemaakt.

VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING

Vanmorgen is bij een aanrijding op de kruising Markt - Deken van Miertstraat Frisselstijnstraat in Veghel een 25-jarige vrouw uit Veghel gewond geraakt. Het slachtoffer fietste op de Deken van Mierstraat en wilde linksaf de Markt oprijden. De bestuurder van een bestelauto, een 24-jarige inwoner van Zijtaart, die in eerste instantie rechtsf de Deken van Miertstraat in wilde, bedacht zich en wilde vervolgens rechtdoor rijden. Daarbij zag hij de fietsende vrouw over het hoofd. De Veghelse kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Zij liep letsel op aan een arm en enkele schaafwonden.