Gemeente Zoetermeer

Gemeentebestuur neemt kennis van eerste reactie Gedeputeerde Staten inzake plannen rond Chinees Themapark

Het Gemeentebestuur van Zoetermeer heeft kennis genomen van een eerste reactie van Gedeputeerde Staten, verwoord in een brief (4 april jl.) aan de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Hierin geeft GS aan dat handhaving van het besluit van PS rond de vestiging van het Chinese Themapark Sweet Lake China naar verwachting zal leiden tot verzet bij de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.
Deze vaststelling is door gedeputeerde Norder van de provincie in een reactie (4 april jl.) aan de pers nog eens bevestigd waarbij hij aangaf dat er nu gekeken gaat worden naar "nieuwe initiatieven die beter inpasbaar zijn".
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer stelt in reactie hierop dat de gemeente nog steeds streeft naar een groene invulling van het gebied dat voor het brede publiek toegankelijk is. Door het wegvallen van de (particuliere) financile onderbouwing echter, zal de beoogde groene invulling van de Nieuwe Driemanspolder naar verwachting aanmerkelijk moeizamer tot stand kunnen komen.
Overigens is het college van burgemeester en wethouders nu in afwachting van de formele reactie van de leden van Provinciale Staten en houdt tot die tijd haar opties open.



Gemeente Zoetermeer © april 2001

Last update: 6 april 2001 (12:08)