Politie Amsterdam-Amstelland

Buitenfunctiestelling
2-4-2001. De korpsleiding heeft vrijdag een inspecteur van politie buiten functie gesteld. Het gaat om een 45-jarige politieman van het zesde district (Amsterdam-West). Het besluit is genomen op grond van een strafrechterlijk onderzoek in verband met verduistering en/of (poging) tot oplichting. Het gelaakte gedrag betreft de aankoop van goederen voor de politie waarbij betrokkene zich door misbruik van zijn positie heeft verrijkt.



232 bonnen
2-4-2001. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat hield vrijdagavond in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee verkeersacties in stadsdeel De Pijp. Motorrijders dirigeerden bestuurders van allerlei voertuigen naar controleplaatsen in de Albert Cuypstraat bij de Ruysdaelkade, de Albert Cuypstraat bij de Van Woustraat en op het Gerard Douplein. De resultaten waren als volgt.

5 chauffeurs kregen een proces-verbaal omdat ze te veel gedronken hadden. De hoogste score lag boven de 1,3 promille. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Daarnaast werden 232 bonnen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen als autogordels, problemen rond de APK, verlopen rijbewijzen, negeren van rode verkeerslichten, niet dragen van helmen en het niet hebben van bromfietscertificaten.

Er is één auto in beslag genomen. De bestuurder had boetes openstaan van het Centraal Justitieel IncassoBureau (CJIB) en kon niet aan zijn verplichtingen voldoen.

Daarnaast zijn drie andere personen getraceerd die voor het CJIB gesignaleerd stonden. Hun zaken zijn afgewikkeld. Een persoon werd aangehouden. Hij stond in het Opsporingsregister voor het uitzitten van 19 dagen gevangenisstraf. Tot slot werd een paspoort ingenomen.

De actie startte vrijdagmiddag om vier uur en duurde tot s avonds elf uur. Het wijkteam zette 24 en de Koninklijke Marechaussee zeven personeelsleden in.