Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 1-04-2001
Mediaberichten 1 april (15.00 uur)

Heijen diefstal uit kluisje, verdachte aangehouden

HEIJEN Op een recratiepark aan de Hommersumseweg heeft de bewakingsdienst zaterdagavond een 15-jarige schoonmaker uit Bergen aangehouden op verdenking van diefstal uit kluisjes in het zwembad. De verdachte is overgedragen aan de politie. Hij heeft enkele weken geleden een sleutel gevonden die bleek te passen op enkele kluisjes. Uit een kluisje haalde een telefoon, horloge en geld weg. Dat is teruggegeven aan de eigenaresse, een 14-jarige meisje uit Volendam. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de jongeman weer heengezonden.

Venlo verkeersgewonde

VENLO De passagiere van een 74-jarige man uit Venlo is zaterdagavond gewond geraakt toen haar man met op de waterhoenstraat tegenneen lantaarnpaal reed. De man verloor de macht over het stuur, raakte de stoeprand en reed pardoes tegen de lantaarnpaal. De vrouw (leeftijd niet bekend) raakte gewond en is met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Weert traangas in discotheek

WEERT In een discotheek aan de Oelemarkt heeft een onbekende in de nacht van zaterdag op zondag waarschijnlijk traangas gebruikt waardoor verschillende bezoekers last kregen van ademhalingsmoeilijkheden. Rond een uur stak iemand vermoedelijk een soort tablet in brand waardoor het gas vrijkwam. Terwijl het gas zich verspreidde vluchtten de vele tientallen bezoekers de straat op. Vier van hen moesten direct verzorgd worden door ambulancepersoneel. Zij hadden last van hun ademwegen en moesten braken. Later hebben nog tien andere mensen zich met klachten in het ziekenhuis gemeld. De politie heeft in eerste instantie de slachtoffers geholpen door hun gezicht met natte doeken te deppen waardoor de ergste verschijnselen afnamen. Verder is er in de discotheek een onderzoek geweest waarbij wat spullen zijn aangetroffen die verder in een laboratorium onderzocht zullen worden. De politie zoekt inmiddels de dader.

Neer vechtpartij

NEER Bij een café aan de Napoleonsweg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in moeten grijpen om een masale vechtpartij te voorkomen. De beheerder van het café meldde dat hij een groep jongeren binnenhield die ruzie zocht met een groep buiten. Toen de politie bij het café kwam bleek een 22-jarige medewerker van het café uit Neer in zijn been te zijn gebeten door een bezoeker. Waarschijnlijk een 16-jarige jongeman uit Horn die op de grond lag en waarvan de politie niet wist of hij mishandeld of dronken was. Nadat voor hem een ambulance was gebeld en hij was onderzocht bleek de jongeman stomdronken te zijn. De ambulanceverplegers behandelden ook de beetwond, wat alleen een fikse blauwe plek bleek te zijn. Wat er allemaal is voorgevallen en wat daar de aanleiding voor was is nog onduidelijk. Dat wordt op dit moment door de politie onderzocht.