Gemeente Sneek


Omlegging Houkesloot

HOUKESLOOT TIJDELIJK OMGELEGD VOOR AQUADUCT

Tijdens de aanleg van het aquaduct in de Houkesloot in Sneek moeten watersporters rekening houden met een omlegging. Onder het drukke kanaal komt een aquaduct ter ontsluiting van de nog aan te leggen Stadsrondweg-Oost. Het centrum van Sneek en de doorvaartroute in de stad blijven voor het scheepvaartverkeer gewoon bereikbaar en bevaarbaar.

* Klik hier voor informatie en een tekening van de omlegging.
Watersporters zullen de komende zomer (2001) in de Houkesloot een grote stalen damwand tegenkomen op de plaats waar het aquaduct uiteindelijk komt. Aanleg van de damwand in het voorjaar van 2001 Schepen vanaf het Sneekermeer moeten rechts om het obstakel heen varen, vanuit de stad maken ze een bocht naar links. Het traject van de omleiding is circa 200 meter lang en wordt aangegeven met borden en verlichting. Het aquaduct is in mei 2003 klaar. De belemmeringen in de Houkesloot worden eerder opgeheven: in april 2002. Daarmee komt dan ook een einde aan de hinder voor de scheepvaart.

Schepen die langer zijn dan 50 meter, bijvoorbeeld hotelschepen, kunnen in 2001 niet door de tijdelijke bocht in de Houkesloot. Al de andere schepen tot 50 meter kunnen gewoon door de Houkesloot blijven varen via de omleiding. Watersporters moeten echter wel goed de borden in de gaten houden en zich aanpassen aan de omstandigheden. Ze moeten in ieder geval rustig varen en stuurboordwal aanhouden. Verder geldt ter plaatse een ankerverbod in verband met rioolbuizen en kabels die onder water liggen.