Onno H. Kleyn Eten in Frankrijk
Een praktische vakantiegids voor francofielen met uitgebreide - los bijgevoegde - culinaire woordenlijsten Frans-Nederlands en Nederlands-Frans.
Culinair journalist Onno H. Kleyn vertelt onder andere over:
Eten in restaurants: etenstijden, wel of niet reserveren en hoe, à la
carte of menu, de rekening vragen, soorten eetgelegenheden, waaronder
de niet Franse als Vietnamese en couscousrestaurants, Franse
eetetiquette.
In het café: drankjes en hoe ze heten, kinderdranken en hun Franse
namen.
Zelf inkopen doen: hypermarchés, markten, traiteurs, wijn kopen bij
de boer, openingstijden.
Zelf eten verzamelen: kruiden en saladeplanten.
Specialiteiten en wijnen van de streken.
Onno H. Kleyn is culinair journalist en heeft een bijzondere band met
Frankrijk. Hij maakte ontelbare reizen door alle windstreken en in
alle seizoenen, at in restaurants en bij boeren en kookte met Fransen
samen. Kleyn ontving in 1997 de Wina Born prijs vanwege zijn "frisse
en toegankelijke wijze van schrijven" en zijn grote kennis van
gastronomie en wijn.
ISBN 9027472181
Prijs Fl. 28,50