Politiebericht Groningen: Diverse 23-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen (middag editie) Vrijdagmiddag 23 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: zakkenroller opgepakt; politie zoekt contact met slachtoffers
Op aanwijzingen van een beveiligingsman van het winkelcentrum Paddepoel heeft de politie vrijdagmiddag een 39-jarige Groninger aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. De beveiligingsbeambte zag dat de man meerdere keren in de kleding of tassen van winkelend publiek zat. De man werd door de politie aangehouden. Inmiddels is duidelijk geworden dat meerdere mensen vrijdag en donderdag te maken hebben gehad met de praktijken van de zakkenroller. Bij een oudere vrouw heeft de man donderdag haar tas vastgehad maar weer losgelaten omdat zij begon te schreeuwen. De politie van basiseenheid West wil graag in contact komen met deze mensen om een aangifte op te nemen. Slachtoffers kunnen zich bij de politie van basiseenheid West melden op het nummer 0900 8844.

Groningen: ongeval met letsel
Op de kruising Prinsessenweg / Graaf Adolfstraat verleende een 21-jarige automobiliste uit Groningen geen voorrang aan een 82-jarige plaatsgenoot in zijn auto. Na de aanrijding is de bejaarde man met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos werden afgesleept.

Groningen: ongeval met fietsster
In de Allersmastraat merkte een 51-jarige fietsende vrouw die uit de Bedumerstraat een 34-jarige automobilist te laat op. De vrouw probeerde nog te remmen maar kwam met de auto in aanraking en vervolgens ten val. Zij is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrachtwagenchauffeur slaat man op gezicht Wegens een verkeersmanoeuvre op de Ulgersmaweg van een 36-jarige automobilist die vrijdagochtend een vrachtwagen inhaalde sloeg de 36-jarige chauffeur de man in zijn gezicht. Na een woordenwisseling over de situatie kwam de chauffeur uit zijn cabine en sloeg de man. De bestuurder liep neusletsel op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en naverhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanrijding op kruising Boterdiep / Bloemsingel Een 20-jarige automobilist uit Roden verleende op de kruising Boterdiep / Bloemsingel geen voorrang aan een 36-jarige automobilist uit Groningen. Als gevolg van de botsing werd de man uit Roden met aangezichtletsel en zijn 20-jarige passagier met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw (26) valt met fiets
Op de Korreweg gleed een 26-jarige vrouw uit Groningen vrijdagochtend met haar voet van de trapper van haar fiets en kwam ongelukkig ten val. Zij is met divers letsel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Groningen: ongeval op zebrapad
Een 36-jarige fietser uit Groningen reed vrijdagochtend vanaf de stoep van de Sumatralaan het zebrapad op. Een 30-jarige bromfietser was op dat moment al zo dicht bij de voetgangersoversteekplaats dat hij een botsing niet meer kon vermijden. De fietser is met een vermoedelijke beenbreuk naar het ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: man rijdt tegen boom
Op de vroege vrijdagochtend reed een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela met zijn wagen tegen een boom aan op de Vondellaan in Hoogezand. De man was de woning van een familielid ingevlucht en kon door de politie worden aangehouden. Hij blies een promillage van 1.15. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod.

Aduard / Leek: snelheidscontroles
Op de Heereweg in Aduard werd vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 203 passerende voertuigen reden er 19 te hard waarbij de snelste 71 km per uur reed daar waar 50 het maximum is. Op de Friesestraatweg werd op een 80 km wegvlak gecontroleerd. Hier reden van de 692 passerende voertuigen er 21 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur. Bij rijdende snelheidscontroles op de A7 bij Leek werden vier automobilisten geklokt op 157 km per uur en vier andere op 148 km per uur. Allen krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844