BEET HENGELSPORTPROMOTIEPRIJS VOOR RUDY VAN DUIJNHOVEN

PRIJSUITREIKING TIJDENS OPENING VISMA 2001

Rotterdam, 21 maart 2001 - Bij de opening van de 33 ste Nationale Hengelsportbeurs VISMA 2001 is de Beet Hengelsportpromotieprijs uitgereikt aan Rudy van Duijnhoven.
De prijs, een herinneringsbord met inscriptie plus een geldbedrag van * 3.000,-,
werd uitgereikt door Pierre Bronsgeest, hoofdredacteur van Beet en tevens initiatiefnemer van de prijs. De winnaar doneerde het geldbedrag aan mevrouw

Ineke Smits van de Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland.

Ieder jaar wordt de Beet Hengelsportpromotieprijs uitgereikt aan iemand die zich nadrukkelijk inzet voor de sportvisserij. Dit jaar stond het thema 'fotografie' centraal. Rudy van Duijnhoven staat bekend als een goede vliegvisser die zijn reportages illustreert met professionele fotografie. De kunst om een gevangen vis in combinatie met zijn natuurlijke omgeving mooi op de plaat te krijgen is niet iedereen gegeven. Hij weet als geen ander de gehele entourage prachtig vast te leggen.

Nominaties
In het maandblad Beet van januari 2001 werden naast de winnaar twee andere genomineerden voorgesteld. Arnout Terlouw is bij de meeste vissers bekend als 'de specimen-hunter'. Hij slaagt er vaak in om de grootste exemplaren te vangen en/of te fotografen. Als journalist, schrijver, fotograaf en fanatiek visser probeert hij zowat de hele wereld te ontdekken en andere vissers op de hoogte te houden van en te begeleiden naar de meest unieke, de meest afgelegen of de meest avontuurlijke visplekken.
Harry Groenwold heeft zich gespecialiseerd in het vangen van witvissen. Als amateur-fotograaf stelt hij kwaliteit van een foto bovenaan zijn eisen. Het is juist belangrijk om zowel de vis, als de visser, als de omgeving met scherpte, in verhouding en met een perfecte uitstraling in beeld te brengen. Ook zij ontvingen een herinnering aan de prijsvraag.

Oosterschelde
Aansluitend op de prijsuitreiking overhandigde de heer J.J. Lilipaly, voorzitter van het Overlegorgaan Nationaal Park Oosterschelde het eerste exemplaar van het sportvisserboekje "Met het Oog op de Oosterschelde: sportvissers" aan de heer Sweep van CSZN. (Confederatieve Stichting van de sportvisserij van Zuid-west Nederland). Hij gaf een korte toelichting op het boekje met de nadruk op de bewustmaking van recreanten en sportvissers op het mooie, doch kwetsbare gebied van de Oosterschelde. Daarvoor heeft het Breed Overleg Deltawateren, in samenwerking met de ANWB een serie voorlichtingsboekjes ontwikkeld voor verschillende doelgroepen. De boekjes worden ook gemaakt voor zeilers, wandelaars, fietsers en duikers.

Nieuwste snufjes
Tot en met zondag 25 maart is de Rotterdamse AHOY' dé plaats waar de hengelsportliefhebber alle informatie kan verkrijgen over zijn of haar sport. VISMA2001 toont aan het begin van het nieuwe visseizoen de laatste snufjes op gebied van sportvisserij. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Internet
Bezoekers kunnen op de internetsite meer informatie verzamelen over de producten van de exposanten of gewoonweg bladeren in het fotodagboek van onder meer de opening.
De site is te openen op http:// www.rtb.nl/visma



__