Gemeente Hoogeveen

14 maart 2001

* Wijziging busroutes wegens wegwerkzaamheden *
* Burgerzaken ook woensdagavond open *

* Wegverkeerslawaai Buitenvaart II *

* Werk aan kabels *

* Acties oud papier *

* Koninklijke bezoeken aan Hoogeveen *

* Belevenissen van een brandweerman *

* Activiteiten- en projectensubsidies amateurkunst *
* Zwemmen voor ouderen *

* Ondernemers grensstreek bij elkaar *

* Spreekuur Sociale Verzekeringsbank vervalt *
* Saneringsprogramma wegverkeerslawaai Buitenvaart II *
* Verkeersbesluit: voorrang op kruispunten *
* Uitgangspunten ID-banen vastgelegd *

* Sloutersverlaat: vrijstelling bestemmingsplan *
* Bouwaanvragen, sloopaanvragen en bouwmeldingen *
* Verleende bouw- en sloopvergunningen *

* Verstrekte kapvergunning *


Morgen, donderdag 15 maart, vergadert de commissie Welzijn, Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid om 19.30 uur in het openbaar in commissiekamer I van het gemeentehuis. Voorzitter is de heer M. Tel. Op de agenda staat onder andere: Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken Burgerzaken ook woensdagavond open
Het loket van de afdeling Burgerzaken is niet alleen overdag, maar ook op woensdagavond open. Inwoners van Hoogeveen kunnen iedere woensdag van 18.30 tot 20.00 uur terecht voor paspoorten, rijbewijzen en andere identiteitsbewijzen. Aangifte doen van geboorte, in ondertrouw gaan of naturalisatie aanvragen is niet mogelijk in de avonduren. Overdag is het loket van Burgerzaken op werkdagen van 8.30 tot 15.00 uur geopend. Op woensdagmiddagen is het loket tot 17.00 uur geopend. Overigens kunt u woensdagsavonds ook terecht in het voorlichtingscentrum voor gemeente-informatie.

Wegverkeerslawaai Buitenvaart II

Onlangs heeft de gemeente Hoogeveen een akoestisch onderzoek ingesteld in het kader van de ontwikkelingen met betrekking tot het bedrijventerrein Buitenvaart II. Meer informatie hierover vindt u in de Mededelingen.

Werk aan kabels

Sinds vorige week maandag, 5 maart, is de firma Telfort bezig met het aanleggen, uitbreiden en instandhouden van het eigen telecommunicatie-netwerk. Met name het Industrieterrein, het centrumgebied en de wijk Schoonvelde in De Weide zullen hiervan enige overlast ondervinden.

Telfort zal het werk voor Koninginnedag hebben afgerond. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u zich te wenden tot Buurtbeheer in uw wijk. Voor De Weide is dit de heer Bakker (tel: 234591), voor het Industrieterrein de heer Fluit (tel: 231090) en voor het centrumgebied de heer Blokzijl (tel: 235424). De wijkbeheerders houden iedere maandag t/m donderdag van 11-12 uur spreekuur.

Acties oud papier

Morgen, donderdag 15 maart
, is er een inzameling door de Apolloschool in Krakeel. Het papier wordt vanaf 18.00 uur opgehaald. Wilt u het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten? Niet in vuilniszakken of andere plastic zakken. Morgen is er ook een inzameling door De Weidebloem. De containers staan opgesteld naast de school in de Schweitzerstraat. Verder is er morgen een inzameling door Het Spectrum. Tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u oud papier inleveren bij de locatie Zuid aan de Mimosastraat 2 in Hoogeveen.

Komende zaterdag, 17 maart
, is er een actie oud papier van de Samenwerkende Scholen te Elim. U kunt het papier brengen naar de containers die van 9.00 tot 11.30 uur staan opgesteld op de parkeerplaats Prieswijk West. Deze week collecteert het Nationaal Jeugd Fonds. Volgende week is het de beurt aan het Nationaal Reuma Fonds.
Koninklijke bezoeken aan Hoogeveen
Door Lammert Huizing
Het is op de komende Koninginnedag niet voor het eerst dat Hoogeveen koninklijk bezoek krijgt. Bij herhaling hebben leden van het Oranjehuis in de laatste twee eeuwen de weg naar Hoogeveen gevonden. Dit keer het derde deel van de inventarisatie van koninklijke bezoeken door Lammert Huizing.

Prins en prinses

Prins Claus stelde zich op 10 november 1969 op de hoogte van de beroepen- en studievoorlichting in het Menso Alting College. Hij wilde graag, dat het bezoek onopvallend en informeel zou verlopen. Het schoolbestuur trok evenwel de organisatie naar zich toe, waardoor er van het streven van de prins weinig terechtkwam.

Op 15 december 1970 verrichtte prinses Margriet de officiële opening van het nieuwe ziekenhuis Bethesda.

In september 1975 onthulde prins Claus ter gelegenheid van de viering van het 350-jarig bestaan van Hoogeveen het beeld van de Veenarbeider in het Tjalmaplantsoen achter het raadhuis. Hij kreeg bij die gelegenheid van de auteurs het eerste exemplaar aangeboden van het gedenkboek 'Hoogeveen, Van Echtens Morgenland'. Voorts werd het winkelcentrum De Tamboerpassage officieel door hem geopend.

Streekbezoek Beatrix

Het Hoogeveense vliegveld kreeg in de tachtiger jaren bezoek van prins Bernhard (twee weken geleden plaatsten we hiervan een foto in het Torentje). In september 1984 bracht koningin Beatrix een streekbezoek aan Zuidwest Drenthe. In De Groene Lantaarn op Ten Arlo had zij een ontmoeting met vertegenwoordigers van de gemeentebesturen, onder andere van Hoogeveen.

Prins Willem Alexander deed regelmatig incognito het vliegveld in Hoogeveen aan bij zijn opleiding tot piloot. Vers in het geheugen ligt natuurlijk ook nog de opening van de vernieuwde Tamboer in 1997 door prins Willem Alexander.

"Je betekent iets voor je medemens"

Belevenissen van een brandweerman

Gemeenteambtenaar en brandweerman Albert Uiterwijk Winkel staat soms voor de vraag: 'Moet ik de gladheid of de brand bestrijden?' De 49-jarige chauffeur in dienst van de gemeente lijkt geen moeite te hebben een keus te maken. Bij de brandweer sta je wel voor grotere dilemma's. Na een jarenlange staat van dienst leer je daarmee om te gaan.
'Ik zit al 17,5 jaar bij de vrijwillige brandweer. Noem mij een laatbloeier, want ik was de dertig al gepasseerd toen ik bij de brandweer kwam. Je mag vanaf je achttiende actief zijn bij de vrijwillige brandweer.'
'Voordat ik me aansloot bij de brandweer, zag ik het vooral als een hobbyclubje. Toen ik er eenmaal bij zat ontdekte ik dat het meer was dan even een brandje blussen. De brandweer kost veel tijd, denk dan aan opleidingen en oefeningen. Het is mijn hobby, maar ook mijn part-time baan. Na een brand, als de klus is geklaard, zijn de mensen je altijd dankbaar. Je betekent iets voor je medemens. Dat is mijn belangrijkste drijfveer.'
'Ik ben gevorderd tot hoofdbrandwacht en heb al aardig wat opleidingen achter de rug. Dat betekent dat ik leiding mag geven aan bijvoorbeeld de ladderwagen. Of als er een koe in de sloot ligt, dan mag ik de klus met een paar jongens klaren. Verder ben ik chauffeur pompbediende. Je zorgt er dan voor dat de jongens water hebben. Binnen ons team ben ik een van de mensen die kan werken met ademlucht of perslucht. Ik verleen ook hulp bij ongelukken.'
'Je partner moet erachter staan. Want stel dat mijn vrouw wil fietsen bij stralend weer en ik heb dienst. Dan kan ik niet mee. Kijk, als je wordt opgeroepen voor een klus en je partner vraagt je voor de tiende keer waarom je nu alweer weg moet, dan kun je niet werken. Gelukkig staat mijn vrouw vierkant achter me. Anders had ik het nog geen half jaar uitgehouden.'

Wat doe je met je vergoeding?

'Het is geen vetpot. Daar doe ik het ook niet voor. Maar het is altijd een leuk extra zakcentje. Ik heb geen vast doel waar ik het altijd aan besteed.'
Wat vindt je het minst leuk aan het werk bij de brandweer? 'Dat ik 's nachts om twee uur uit bed word gepiept voor een automatische brandmelding en er blijkt niets aan de hand te zijn.' Wat is je mooiste uitruk geweest?
'Ik heb zoveel mooie uitrukken meegemaakt. Maar wat is mooi? Ik noem niet graag een uitruk mooi, want als we uitrukken is er ook vaak ellende. In mijn ogen is het mooi wanneer de brand snel onder controle is of wanneer onze hulpverlening goed was. Het klinkt wat oubollig, maar je maakt heel wat mee in 17,5 jaar dienst!' via 291144. Vraag naar Linda Walkier of commandant Hilko Kruise. Kijk voor meer info ook op de website www.hoogeveen.nl. Activiteiten- en projectensubsidies amateurkunst
De gemeente Hoogeveen wil graag het niveau van de amateurkunst versterken en tevens het ontstaan van vernieuwende, inspirerende en samenwerkende initiatieven bevorderen. Daarom worden jaarlijks tot in totaal 19.000 gulden gemeentelijke subsidies voor activiteiten en projecten voor amateurkunst verstrekt.

Twee keer per jaar worden verenigingen voor amateurkunst en culturele instellingen in de gelegenheid gesteld hiertoe een aanvraag in te dienen. Voor het tweede halfjaar van 2001 moet de aanvraag vóór 1 april zijn ingediend en voor het eerste halfjaar van 2002 vóór 1 september 2001. De aanvraag dient vergezeld te zijn van een begroting en een inhoudelijke omschrijving met toelichting. De subsidie bedraagt per activiteit/project maximaal 2.500 gulden. De hoogte van de te verlenen subsidie houdt niet alleen verband met het (nog) beschikbare budget, maar hangt ook samen met de andere ingediende aanvragen.

Bij de beoordeling gelden de volgende criteria:
* Kwaliteit. De activiteit of het project dient van voldoende kwaliteit te zijn en bij voorkeur een vernieuwend of grensverleggend karakter te hebben.

* Doelgroepengericht. De activiteit of het project dient bij voorkeur gericht te zijn op jongeren, etnische minderheden of achterstandsgroepen.

* Samenwerking. Activiteiten en projecten die gezamenlijk met (een) andere vereniging(en) voor amateurkunst, en/of met vertegenwoordigers uit het veld van de professionele kunstbeoefening en/of met een (Hoogeveense) culturele instelling zijn opgezet, krijgen prioriteit.

* Voldoende inkomsten. Tenminste 50% van de geraamde uitgaven dient te zijn gedekt door eigen inkomsten.

De aanvragen kunnen met inachtneming van genoemde data worden ingediend bij de gemeente Hoogeveen, afdeling Welzijn, Onderwijs, Cultuur en Sport, ter attentie van Johan Valk, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

Zwemmen voor ouderen

Wist u dat er speciale activiteiten zijn voor senioren in zwembad De Dolfijn? Iedere dinsdagmiddag is er Aquajogging in dieper water van 27 graden en elke woensdagochtend kunt u meedoen met Meer Bewegen voor Ouderen, een activiteit voor 50-plussers. In warm (32 graden) heupdiep water gaat u lekker een half uur bewegen onder deskundige begeleiding. Tussen 8.45 en 11.15 uur kunt u aansluiten bij een van de groepen. De kosten bedragen 50 gulden voor 10 lessen. Meer weten? Bel De Dolfijn: 264290.

Openingstijden gemeentewerf

De gemeentewerf aan de De Vos van Steenwijklaan heeft sinds najaar 2000 andere openingstijden. Op maandag kunt u niet terecht voor het brengen van uw grof huishoudelijk afval. Alle andere werkdagen van de week is de gemeentewerf wel open. Ook op zaterdagmiddag kunt u afval brengen.

De openingstijden zijn:

* zondag en maandag gesloten

* dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 12.30 tot 16.30 uur

* zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Bij de gemeentewerf kan iedere inwoner van de gemeente terecht met grof huishoudelijk afval, bijvoorbeeld oude vloerbedekking, rommel na een garage- of zolderopruiming en grof tuinafval. Ook klein chemisch afval, asbest (onder voorwaarden en alleen op woensdagmiddag) en dode huisdieren kunt u inleveren op de werf. Medewerkers van Kringloopbedrijf Het Goed helpen op de gemeentewerf de bruikbare goederen van het afval te scheiden.

Voor vragen over het brengen van afval is de gemeentewerf bereikbaar onder telefoonnummer 291653.

Ondernemers grensstreek bij elkaar

Op dinsdag 8 mei 2001 vindt in het Duitse Emden een grensoverschrijdend treffen plaats van ondernemers uit de Eems Dollard Regio (EDR). Het is voor de vijfde keer dat de ondernemers elkaar treffen. Ditmaal is er ook een informatiemarkt. Bedrijven kunnen zich hier presenteren.

De EDR-bijeenkomst biedt ook een viertal workshops aan. De workshops besteden vooral aandacht aan de hindernissen die ondernemers moeten passeren bij het leggen van grensoverschrijdende contacten. E-commerce is daarbij het trefwoord. De vorige EDR-bijeenkomst in Winschoten trok rond de 700 deelnemers.

EDR heeft inmiddels een groot aantal ondernemers actief in de branches bouw, metaal, transport en diensverlening voor de bijeenkomst uitgenodigd. Als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen of als u zich wilt aanmelden voor de infomarkt, neem dan contact op met EDR, telefoon 0597-521818 of e-mail edr@edr.org.

Spreekuur Sociale Verzekeringsbank vervalt

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) stopt met ingang van 1 april 2001 met het wekelijks inloopspreekuur in het raadhuis in Hoogeveen. De SVB, de uitkeringsinstantie voor AOW, Anw en kinderbijslag, blijft wel bereikbaar voor vragen. Dagelijks tussen 8.00 en 17.00 uur is de winkel van SVB te bezoeken aan het Cascadeplein 5 in Groningen. De SVB is ook telefonisch bereikbaar.
Voor vragen over de AOW/Anw belt u 050-3169010 en voor vragen over de kinderbijslag kunt u terecht op telefoonnummer 050-3169020. Saneringsprogramma wegverkeerslawaai Buitenvaart II Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen zijn op grond van artikel 88 van de Wet geluidhinder verplicht om, na een ingesteld akoestisch onderzoek, de bestaande woningen die ten gevolge van het wegverkeer op 1 maart 1986 een hogere geluidsbelasting ondervonden dan 55 dB(A) aan te melden bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM).

In het kader van de ontwikkelingen met betrekking tot het bedrijventerrein Buitenvaart II is door de afdeling Milieu een akoestisch onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat een aantal woningen aan de Riegshoogtendijk en het Hollandscheveldse Opgaande in 1986 een hogere geluidsbelasting ondervonden dan 55 dB(A) en waarbij de geluidsbelasting in het jaar 2010 hoger zal worden dan de huidige geluidsbelasting. Het gaat om de bijgevoegde lijst van woningen.

Straat

Nr

Geluidsbelasting

1986

Straat

Nr

Geluidsbelasting

1986

Hollandscheveldse Opgaande

21

58 dB(A)

Riegshoogtendijk

170

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

79

59 dB(A)

Riegshoogtendijk

178

56 dB(A)

Riegshoogtendijk

83

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

180

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

85

57 dB(A)

Riegshoogtendijk

184

63 dB(A)

Riegshoogtendijk

134

60 dB(A)

Riegshoogtendijk

186

57 dB(A)

Riegshoogtendijk

138

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

190

60 dB(A)

Riegshoogtendijk

140

58 dB(A)

Riegshoogtendijk

194

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

144

57 dB(A)

Riegshoogtendijk

198

61 dB(A)

Riegshoogtendijk

148

60 dB(A)

Riegshoogtendijk

202

59 dB(A)

Riegshoogtendijk

160

57 dB(A)

Riegshoogtendijk

204

63 dB(A)

Riegshoogtendijk

162

57 dB(A)

Riegshoogtendijk

204a

56 dB(A)

Riegshoogtendijk

206

63 dB(A)

Voor deze woningen zal door tussenkomst van het college van Gedeputeerde Staten, aan de Minister van VROM worden verzocht om de zogenaamde saneringsgrenswaarden vast te stellen. Het betreft hier een formaliteit welke uit de Wet geluidhinder voortvloeit. In 2010 zullen deze woningen een hogere geluidsbelasting gaan ondervinden. Hiervoor zal op korte termijn een procedure hogere waarden worden opgestart. Hier worden de betrokkenen dan afzonderlijk van in kennis gesteld.

De lijst met woningen ligt met ingang van 15 maart 2001 gedurende 4 weken op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu, Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Belanghebbenden kunnen tot 13 april 2001 mondeling of schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken. U kunt uw zienswijze schriftelijk indienen bij ons college, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Indien u uw zienswijze mondeling wil inbrengen kunt u tot 13 april 2001 contact opnemen met de afdeling Milieu, de heer G. Bolkesteijn of A.W.J. Wijngaarden, telefoonnummers 0528-291613/291604.

Verkeersbesluit: voorrang op kruispunten

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten de volgende kruispunten buiten de bebouwde kom aan te wijzen als voorrangskruispunten:

a. Pesserveldweg - Defensieweg b. Fluitenbergseweg - Domeinweg c. Oostering - Oostering d. Oostering - Zwarte Water e. Diepweg - Sectieweg
f. Diepweg - Boerveldweg g. Diepweg - Boerveldweg h. Diepweg - Drijberseweg - Zwartschaap i. Drijberseweg - Oostermaat j. Kerkweg - Kremboong
k. Kerkweg - Haarweg
l. Middenraai - Noorderweg m. Middenraai - zijweg
n. Verlengde Hoogeveensevaart - Geeserraai o. Trekgatenweg - Langedijk p. Hendrikus Zomerweg - Kremersdijkje q. Meerboomweg - Kerkhoflaan r. Rechtuit - Meerboomweg s. Rechtuit - Marten Kuilerweg t. Rechtuit - Jan Kreeftweg u. Akkerweg - Tuindersweg v. Meerboomweg - Meerboomweg Noord w. Meerboomweg - Meerboomweg Zuid - Wilfred Stillweg x. Akkerweg - Ockenspad
y. Johannes Poststraat - Kerkhoflaan z. Zuideropgaande - Jufferspad aa. Schoonhovenweg - Jufferspad bb. Marten Kuilerweg - Jufferspad cc. Marten Kuilerweg - Ockenspad dd. Hoogeveensche Vaart - Noorder Hoofddiep ee. Zwartschaap - Siberië ff. Molenweg - Achteromsedijk

Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld. Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).
Uitgangspunten ID-banen vastgelegd

Op 13 februari 2001 is het beleid aangaande In- en Doorstroombanen (ID) door burgemeester en wethouders vastgesteld. Een ID-baan is in grote lijnen wat voorheen een Melkert-baan heette. Het college heeft de uitgangspunten voor het ID beleid vastgesteld. Daarin zijn onder andere de vergoeding van loonkosten en bijkomende kosten van de werkgever (zoals van scholing en begeleiding van de ID-werknemer) en de uitstroompremie vastgelegd.

De beleidsregels liggen bij de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid ter inzage. Belangstellenden kunnen contact opnemen voor een afspraak. Het telefoonnummer van de afdeling is 291486.

Sloutersverlaat: vrijstelling bestemmingsplan voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de bestemmingsplan ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* L. Schut, voor het uitbreiden van de berging aan de woning aan de Sloutersverlaat 56 te Hoogeveen.

De bouwaanvraag ligt met ingang van donderdag 15 maart 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Bouwaanvragen, sloopaanvragen en bouwmeldingen periode van 5 tot en met 9 maart 2001 de volgende bouwaanvragen, sloopaanvragen en bouwmeldingen zijn ontvangen:
* E.H. Wiersma, uitbreiden van een woning, Wethouder Robaardstraat 25

* L. Tjarks, verbouwen van een woning, Fluitenbergseweg 24
* A.J. Grimmius, plaatsen van een stacaravan, Thijs Thalenstraat 5-7
* B. Metselaar, bouwen van een garage en bijkeuken, Zuiderkruis 20
* J. Riemeijer, plaatsen van een antennemast, Dokter van de Veldestraat 42

* F. Okken, bouwen van een caravanstalling en berging, Rechtuit 26
* J.H. Aasman, bouwen van een garage/berging, Perebomenweg 47
* H. Wassen, bouwen van een garage, Witsenborgstraat 33
* H. Mol, bouwen van een garage, Otto Zomerweg 55
* G. Westerbeek, bouwen van een paardenstal, 2e Zandwijkje 1
* G. de Weerd, bouwen van een schuur, Oostering 53
* J. Bouma, bouwen van een woning met garage, Leiendijk 8
* G. Uittenbogaard, uitbreiden van een woning, De Rietgans 11
* A.R. Vredeveld, uitbreiden van een dakkapel, De Vos van Steenwijklaan 22

* H. Drenth, bouwen van een woning en schuur, Middenraai 54
* A. Kolk, bouwen van een dakkapel, Roerdomplaan 72
Sloopaanvragen:

* H. Drenth, slopen van een woning, Middenraai 54
* Audire Acousticon, slopen van een luifel, Schutstraat 110
* P. Kok, slopen van een woning, Steigerwijk 92
* K.A. Holtrop, bouwen van een tuinhuisje, Het Lage Holt 35
* D. Smit, uitbreiden van een woning, Riegshoogtendijk 53
* A.M. Strijker, bouwen van een dakkapel, Jan van der Veenstraat 41
* A.J. Barends, bouwen van een serre, Het Lage Holt 29a
* M.H. IJmker, uitbreiden van een woning, Anemoonstraat 62
* A.H. Bremer, bouwen van een dakkapel, Ring 28
* J. Giethoorn, bouwen van een schuur, De Fazant 97
* T. Perdok, bouwen van een berging en carport, Meerboomweg 91 Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 Verleende bouw- en sloopvergunningen


* Stichting "De Thuiszorg Icare" (voorheen Pantheon Zorggroep), voor het in afwijking van het oorspronkelijke bouwplan (vergunning d.d. 2 maart 2000) uitvoeren van een technische ruimte op het dak van het regiokantoor aan de Dr. G.H. Amshoffweg 11 te Hoogeveen;
* G. Kampinga, voor het bouwen van een woning met garage aan de Blankvoorn 7 te Hoogeveen;

* G. Spang, voor het bouwen van een erker aan de woning aan de Prins Claushof 1 te Hollandscheveld;

* C.B.S. "De Regenboog", voor het uitbreiden van de fietsenstalling bij de school aan de Jan Naardingweg 56 te Noordscheschut.
* A. Beijering, voor het uitbreiden van de woning aan De Hoorns 4 te Pesse.

Verleende sloopvergunning
* Gemeente Hoogeveen, sector MOW, voor het slopen van schuren aan het 1e Zandwijkje te Hollandscheveld.

Nadere informatie over deze verleende bouwvergunningen en sloopvergunning is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouwvergunningen en sloopvergunning kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Verstrekte kapvergunning

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan PTT, Voltastraat 24, voor een eik staande voor het PTT kantoor aan Het Hoekje te Hollandscheveld. Bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie ingediend worden bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.