Postbank

De Postbank introduceert de MeerWaardehypotheek

Op 1 maart introduceert Postbank de MeerWaardehypotheek. De MeerWaardehypotheek is een hypotheekvorm waarbij de hoofdsom niet alleen bepaald wordt door het inkomen, maar ook door het vermogen dat ingebracht wordt. Deze hypotheekvorm biedt mensen de mogelijkheid groter te wonen zonder hogere maandlasten.

De Postbank MeerWaardehypotheek is met name bedoeld voor mensen die groter willen wonen en hiervoor overwaarde van de huidige woning of eigen vermogen willen gebruiken. De constructie die ten grondslag ligt aan deze hypotheekvorm wordt door sommige private bankers al op kleine schaal gebruikt.

Op basis van het inkomen en het vermogen wordt de maximale hoofdsom van de MeerWaardehypotheek bepaald. De Postbank geeft een maximale hypotheek op basis van de normale inkomenscriteria plus maximaal 1,5x het ingebrachte vermogen (overwaarde of creditgeld).
Het eigen vermogen dat wordt ingebracht, wordt in twee delen opgesplitst; het Aanvullingsdeel en het Kapitaalopbouwdeel.
Geld in het Aanvullingsdeel wordt belegd in het Postbank Obligatiefonds (een fonds met een laag risicoprofiel) waaruit maandelijks een uitkering wordt gedaan om de maandlasten te verlagen. Het geld in het Kapitaalopbouwdeel wordt naar keuze van de klant efficiënt belegd in een of meerdere van de ruim 20 beleggingsfondsen van de Postbank. De klant kan hierbij zelf zijn risico- rendementswensen invullen. Met het Kapitaalopbouwdeel wordt vermogen opgebouwd voor de uiteindelijke aflossing van de hypotheek.

Deze combinatie maakt het mogelijk voor bestaande huizenbezitters groter te wonen zonder hogere maandlasten en tegelijkertijd een kapitaal op te bouwen voor de aflossing van de hypotheek.

Over Postbank
Met ruim 7 miljoen rekeninghouders is Postbank een van de grootste financiële dienstverleners in Nederland. De betaalservice is een belangrijk aspect van onze dienstverlening. Maar Postbank doet meer. Via de Girorekening biedt Postbank niet alleen diensten zoals betalen en sparen, maar ook lenen, beleggen, verzekeren en hypotheken. Postbank beschikt over de deskundigheid om al deze producten en diensten voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk te maken. Want gemak voor de klant staat voorop. De Postbank streeft ernaar klanten op actieve wijze en via diverse distributiekanalen een breed assortiment scherpgeprijsde en heldere producten te bieden die hun belofte waarmaken. Door moeilijke producten makkelijk te maken, stelt de Postbank klanten in staat zelf keuzes te maken en financiële doelen te realiseren. Meer informatie is te vinden via www.postbank.nl

Judy op het Veld - van Kamperdijk
Postbank N.V.
T 020 584 6444
F 020 584 6442
M 06 54 74 6692
www.postbank.nl