Prijsverlaging van meer dan 50 procent

Eerste offensief op open makelaars markt

AMSTERDAM, 28 februari 2001 - Makelaarskantoor Vrijekantorenmarkt in Amsterdam introduceert een drastische prijsverlaging van de courtage bij verkoop en verhuur van bedrijfspanden. Per 1 maart is de titel van makelaar niet meer beschermd en mag iedereen zich op deze markt begeven. In combinatie met de mogelijkheden die internet biedt valt te verwachten dat de tarieven van vastgoedmakelaars fors zullen gaan dalen nu het hek van de dam is.

De gebruikelijke courtages in de vastgoedmarkt liggen nu nog tussen 1 en 2 procent bij verkoop en bij verhuur 10 en 15 procent van de jaarhuur. Vrijekantorenmarkt schiet daar fors onder met een half procent voor bemiddeling bij verkoop en 5 procent van de jaarhuur. Als startende onderneming verwacht Vrijekantorenmarkt in 2001 zo'n 1000 transacties te kunnen realiseren.

Op haar website www.vrijekantorenmarkt.nl biedt het kantoor aanbieders van bedrijfspanden bovendien de mogelijkheid zelf rechtstreeks zaken te doen met vastgoedfondsen, pensioenfondsen, vastgoedbeleggers en andere gegadigden. De website is een marktplaats voor bedrijfs onroerend goed zonder tussenkomst van makelaars.
Vrijekantorenmarkt.nl rekent alleen courtage voor wie het niet zelf wil of kan doen. Deze service kan gebruikt worden door klanten in heel Nederland. De bemiddelaars van Vrijekantorenmarkt.nl gaan voor hen actief op zoek naar interessante kopers, laten het pand bezichtigen en voeren de onderhandelingen over het koop- of huurcontract.