Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur
Dieven aangehouden

UTRECHT Een 41-jarige Utrechter is dinsdagmorgen aangehouden wegens winkeldiefstal.
De man wilde rond elf uur een winkel aan de Rijnkade verlaten met voor bijna 300 gulden aan goederen. Personeel van de winkel belette de man weg te gaan. Tegenover de politie bekende de man de diefstal. De goederen gingen terug naar de winkel, de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Tijdens surveillance op de Lange Jansstraat zagen agenten in burger dinsdagavond rond kwart over zeven dat een man een andere man een fiets verkocht. Zowel de verkoper, een 32-jarige Utrechter, als de koper, een 21-jarige inwoner van Utrecht, werden aangehouden. Later, tegen half drie in de nacht, werden in dezelfde straat nog een koper en verkoper van een fiets aangehouden. Het ging dit keer om een 34-jarige en een 20-jarige Utrechter.

De politie hield dinsdagavond tegen half tien op de Jan van Galenstraat een 17-jarige Utrechter aan. De jongen had twee radardetectoren bij zich, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Beveiligingspersoneel hield dinsdagmiddag rond half vijf op de Kanaalweg een autokraker aan.
Nadat twee jongens betrapt waren bij een autoinbraak, zetten zij het op een lopen. Een van de twee, een 13-jarige inwoner van Utrecht, verloor de sprint van beveiligingspersoneel. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Op de Akkrumerraklaan hield de politie woensdagmorgen tegen half vijf twee mannen aan die steigermateriaal trachtten te stelen. De mannen, een 30- en een 33-jarige Utrechter, hadden het materiaal in een busje geladen, maar werden door de politie gesnapt.

Rond kwart voor drie in de nacht van dinsdag op woensdag kon de politie aan t Goylaan een 16-jarige Culemborger aanhouden die in een winkel had ingebroken.
Politieagenten zagen de jongen na een inbraakmelding uit de winkel komen rennen. Na een zoekactie konden zij hem aanhouden. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Oudegracht maakte de overvaller een geldbedrag buit.

Een gemaskerde man drong de horecagelegenheid dinsdagavond rond half twaalf binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een wapen. De overvaller kreeg de inhoud van de kassa, waarna hij het pand verliet. De politie is direct een onderzoek gestart.

De politie is op zoek naar mensen die de overvaller hebben gezien. Het zou gaan om een man van circa 1.70 meter lang, donker gekleed. Mogelijk had hij het masker nog op tijdens zijn vlucht. Mensen die informatie hebben kunnen bellen met de recherche van district Paardenveld via tel. 0900 8844.

Man met veel pasjes en papieren

UTRECHT Omdat een medewerker van een bedrijf aan de Roelantdreef dinsdagmiddag even voor een uur de identiteitspapieren van een klant niet vertrouwde, waarschuwde hij de politie.
De man, een 32-jarige inwoner van Tilburg, bleek verschillende paspoorten, creditcards en bankpasjes bij zich te hebben. Hij is aangehouden; de politie heeft de zaak in onderzoek.

Met auto en vissen over de kop

UTRECHT Nadat hij dinsdagmiddag rond half drie op de oprit van de Waterlinieweg de macht over het stuur verloor, kwam de auto van een 63-jarige Utrechter op zijn kop terecht. De bestuurder is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.
De man wilde vanaf de Adriaan van Ostadelaan de Waterlinieweg op rijden in de richting Laagraven. De man wilde een zakje met vissen die van de stoel was gevallen oppakken. Hierdoor verloor hij in de bocht de macht over het stuur. De auto rolde het talud af en ging hierbij over de kop. Op het terrein van de benzinepomp kwam de auto tot stilstand.
De bestuurder kon op eigen kracht de auto uit klimmen. Hij had een hoofdwond. De auto is totaal vernield. De man kon het ziekenhuis met enkele hechtingen en het zakje met vissen verlaten.

Te veel op
UTRECHT Agenten roken na een aanrijding bij de bestuurder alcohol, waarop zij de automobilist, een 30-jarige Utrechter, lieten blazen. De man reed dinsdagavond even na zeven uur op de Oranjerivierdreef tegen een andere auto aan. Hij blies 1,55 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen.

Wapen gevonden
UTRECHT Tijdens een controle van een auto op de Biltstraat vond de politie woensdagmorgen rond half twee een luchtdrukpistool. De twee inzittenden van de auto, twee 17-jarige Utrechters, werden aangehouden. Zij wisten niets van het wapen af. De jongens verklaarden een dronken vriend te hebben belet te gaan rijden. Gezien de bestuurder geen rijbewijs kon tonen, kreeg hij een bekeuring. De eigenaar van de auto zal nog worden gehoord.