Chrysler Nederland


27 februari 2001

Drie nieuwe coureurs voor Chrysler Team ORECA in 24 uur Le Mans 2001 In 2000 werd tijdens de 24 uur van Le Mans voor de derde achtereenvolgende maal een fraaie klassenoverwinning behaald door een Chrysler Viper GTS R/T. Dankzij deze en andere overwinningen op de Nürburgring en in Adelaide is het team dit jaar op drie fronten automatisch gekwalificeerd. Met het contracteren van de drie meest succesvolle coureurs van dit moment verwacht Chrysler Team ORECA dit succes in de LMP klasse te kunnen herhalen. Wie de overige zes rijders zullen zijn, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Deze maand werd Karl Wendlinger vastgelegd, om de Chrysler LMP samen met meervoudig kampioen Olivier Beretta en viervoudig Le Mans winnaar Yannick Dalmas te bemannen.

Beretta heeft in de afgelopen drie jaar een Chrysler Viper GTS R/T vier prestigieuze titels in de wacht gesleept. Samen met Wendlinger heeft de Monegask in 1999 het FIA GT kampioenschap op zijn naam geschreven. Ook heeft hij twee jaar achtereen de Amerikaanse Le Mans series in de GTS klassegewonnen. De zeer ervaren Yannick Dalmas heeft de 24 uur van Le Mans viermaal gewonnen, met Peugeot, McLaren, Porsche en BMW. Hij heeft bij Chrysler een tweejarig contract getekend.

De afgelopen twee maanden is er door Chrysler Team ORECA in Spanje succesvol getest. Het door Chrysler, ORECA en de Italiaanse specialisten Dallara ontworpen chassis heeft de verschillende tests glansrijk doorstaan. De Chrysler LMP is nieuw ontworpen voor de Le Mans prototype categorie voor autos boven 900 kilo. De nieuwe auto wordt voorzien van een 6,0 liter V8-motor. Deze is ontworpen in samenwerking met Chryslers Performance Parts divisie en Mopar en verder ontwikkeld door John Caldwell Inc. in Californië.

De eerste indrukken van de Chrysler LMP zijn bijzonder goed. Zowel coureurs als technische staf hebben de mogelijkheden van de nieuwe auto geprezen en verwachten dat deze zich op Le Mans zeker op de overwinning kan richten.
Chrysler Team ORECA is met de Viper GTS R/T bijzonder succesvol geweest. Het team heeft drie achtereenvolgende FIA GT kampioenschappen behaald, drie achtereenvolgende klassenoverwinningen op Le Mans en twee titels in de Amerikaanse Le Mans series. Vorig jaar werd een algehele overwinning behaald tijdens de 24 uur van Daytona. Met de nieuwe auto hoopt het team op dezelfde voet verder te kunnen gaan.