Afzender: lars@hoorngids.nl

Contactpersoon: L.Runnenberg

www.Hoorngids.nl is Hoornse Startpagina voor Internet

Datum: vrijdag, 23 februari 2001

De ontwikkelingen in de stad Hoorn zijn sinds kort ook prima te volgen in Chili, Zwitserland en Australië. Via www.Hoorngids.nl kan men in heel Hoorn, maar ook elders op de wereld, kennis nemen van nieuws uit Hoorn en omstreken. Deze zogenaamde Startpagina op Internet is recent door vier enthousiaste inwoners van de stad opgezet en trekt inmiddels dagelijks vele honderden bezoekers. Reacties uit o.a. de drie genoemde landen en veel emailtjes van Horinezen en Horenaren hebben de initiatiefnemers van www.Hoorngids.nl overtuigd van het succes voor hun plan om een platform voor Hoornse Internet-activiteiten te realiseren. Op de site wordt dagelijks actueel nieuws geplaatst, zijn verschillende rubrieken zoals een Column te zien en alle Internetsites van bedrijven en particulieren uit Hoorn zijn er te raadplegen. Aanmelding voor vermelding op Hoorngids.nl is gratis en kan op de site zelf.

Initiatiefnemers voor www.Hoorngids.nl zijn Cris Takes en Hans Stuijfbergen die Lars Runnenberg en Wietse Vonk van het Internetbedrijf 2Design BV (http://www.2design.nl) uit Hoorn bereid vonden de techniek en vormgeving te verzorgen. Van vele kanten is er inmiddels erkenning voor het initiatief: Bedrijven reageren enthousiast omdat ze meer bezoek op hun eigen site krijgen en collega-bedrijven vinden, inwoners van Hoorn vinden de lokale nieuwsvoorziening prettig en uit verschillende landen zijn reacties binnengekomen van oud-inwoners van de stad of regio.

Omdat de site breed is opgezet (en nog steeds wordt uitgebreid) is er voor een ieder iets te vinden op www.Hoorngids.nl. Zo is er een prijsvraag waarbij men moet raden welk Hoorns monument op een foto te zien is. Ook kan er gereageerd worden op een stelling met een lokaal onderwerp en zijn er 'specials' te zien. Dezer dagen zijn er bijvoorbeeld talloze foto's van de Carnavalsoptocht in Zwaag te zien. Nu al berucht is een Column van Ene Harry en in het Forum kan over allerlei Hoornse zaken gediscussieerd worden. Verder kunnen lezers zich gratis abonneren op de Nieuwsbrief die per email wordt verspreid. Ook komt er een rubriek over kijkers die ooit in Hoorn woonden en weer contact zoeken met Horenaren. Zo woonde Lorena Valenzuela uit Chili tien jaar geleden in de Grote Waal en haar oproep komt binnenkort op de Internet-site.

De nog jonge startpagina voor Hoorn staat open voor reacties en gaat ook de komende tijd de site verder uitbreiden. Op www.Hoorngids.nl is voor enkele adverteerders plaats die een rechtstreekse 'link' naar hun eigen Internetsite kunnen krijgen en daarmee het bezoek kunnen verhogen. Via de site zelf kan men informatie verkrijgen, maar ook op telefoonnummer 0229-265815 en via het postadres Factorij 33, 1689 AK Hoorn kan gereageerd worden.

Hoorngids.nl

Factorij 33

1689AK

Hoorn

Telefoon: 0229265815