Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(top)

Hoogezand, 22 februari 2001 Persbericht 2001/08

Bloemenveiling Flora neemt deel aan tuinbouwontwikkeling Sappemeer

Het bestuur van de bloemenveiling Flora heeft op 7 februari 2001 besloten om te gaan participeren in de stichting KAS (Kassencomplex Sappemeer). De stichting KAS is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren, VEK Adviesgroep, Koop-Holding B.V. en de Rabobank Midden-Groningen. Deze stichting ontwikkelt en exploiteert het tuinbouwgebied Sappemeer.

Deze toetreding van de veiling Flora tot de stichting KAS geeft aan, dat het veilingbestuur waarde hecht aan de ontwikkeling van de tuinbouw in Noord-Nederland en volop kansen ziet voor de verdere groei van het tuinbouwgebied Sappemeer.

De eerste fase van het tuinbouwgebied Sappemeer wordt nu bouwrijp gemaakt. Over enkele weken start potplantenkwekerij Smit met de bouw van een nieuw bedrijf voor het kweken van kamerplanten.

Fusie

Op 31 januari 2001 hebben de bloemenveilingen Flora en Holland een verklaring ondertekend, waarin men de intentie uitspreekt om te gaan fuseren. De nieuwe naam van de beoogde fusiecombinatie zal zijn FloraHolland. De nieuwe veiling heeft een omzet van 3,9 miljard gulden en heeft vestigingen in Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde en Boskoop.

(top)