Vendex KBB NV

22 februari 2001

Vendex KBB verkoopt arbodienst Prevend aan Interpolis

N.V. Interpolis en Vroom & Dreesmann Warenhuizen B.V. (onderdeel van het detailhandelsconcern Vendex KBB), hebben in principe overeenstemming bereikt over de overname van de arbodienst Prevend door Interpolis. Prevend Arbo Services, gevestigd in Utrecht, is een zelfstandig werkende dochteronderneming van Vroom & Dreesmann.

De overname van Prevend past in het streven van Interpolis naar een sterkere positie in de markt voor arbodienstverlening, verzuimbeheersing, reïntegratie en daaraan gekoppelde diensten. Vendex KBB rekent Prevend niet tot de kernactiviteiten van het concern, maar vindt het wel belangrijk dat de activiteiten van Prevend door de overname verder kunnen worden uitgebreid, met name op het gebied van dienstverlening aan grote ondernemingen.

Prevend, in 1995 opgericht als voortzetting van de Bedrijfs Gezondheids Dienst van Vroom & Dreesmann, levert arbodiensten aan circa dertig grote bedrijven met in totaal ruim vijftigduizend medewerkers. Prevend heeft circa vijftig medewerkers en behaalde in 2000 een omzet van circa 3 miljoen euro.