Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 februari 2001

Babbeltruc levert boormachine op Lisse Op woensdag 21 februari rond 11.15 uur reden twee onbekende mannen op fietsen een erf van woning en bedrijf aan de Loosterweg Zuid op. De bewoonster zag de twee en liep naar buiten. Eén van de mannen sprak haar in gebrekkig Engels aan. De andere was uit het zicht verdwenen. Even later kwam de tweede weer te voorschijn. Hij kwam uit de schuur rijden. Op zijn fiets zaten twee fietstassen met daarin vermoedelijk een boormachine. Deze wordt namelijk nadat de twee vertrokken waren vermist.

Inbraak in woning Lisse Tussen zaterdag 10 en woensdag 21 februari werd ingebroken in een woning aan de Botterstraat. Om binnen te komen werd een slaapkamerraam opengebroken. Er is nog niet bekend wat er weggenomen is. De bewoners zijn op vakantie. De inbraak werd ontdekt door een ouder van de bewoners.

Clubgebouw hockeyvereniging ontkomt aan vuur Katwijk Onverlaten hebben op woensdag 21 februari vermoedelijk geprobeerd het clubgebouw van hockeyvereniging Catwijk in de brand te steken. Omstreeks 15.15 uur ging het luid alarm af. Er waren twee ruiten ingegooid. Benzine op tafel en zwart geblakerde gordijnen waren de stille getuigen van een poging om het gebouw in brand te steken.

Jongetje raakt bekneld Katwijk Op woensdag 21 februari omstreeks 18.45 uur, raakte een 1½ -jarig jongetje in zijn woning aan de Zenegroen met de benen bekneld tussen een rolstoellift en het trapgat. De brandweer had drie kwartier nodig om het jongetje uit zijn benarde positie te bevrijden. Een medisch team van het LUMC assisteerde daarbij. Het jongetje is met ernstig beenletsel overgebracht naar het LUMC. Het jongetje was met zijn oudere broertje, voor wie de lift is, met de lift aan het spelen. Bij het naar boven gaan kwam het jongetje knel te zitten. Een beveiliging die bij tegendruk de lift laat stoppen, werkte niet bij het naar boven gaan van de lift.

Inbraak in benzinestation Sassenheim Op donderdag 22 februari rond 04.00 uur werd ingebroken in een benzinestation aan de Rijksweg A44. Om binnen te komen werd een ruit ingegooid. Het is nog onbekend waarmee de inbrekers vertrokken zijn.

Inbraak in woning Oude Wetering Op dinsdag 20 of woensdag 21 februari werd ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Vooralsnog wordt een paspoort uit de woning vermist.

Automobilist ziet fietsster over het hoofd Zoeterwoude-Rijndijk Op woensdag 21 februari rond 20.00 uur werd een 14-jarige fietster uit Leiderdorp op het fietspad langs te Hoge Rijndijk terhoogte van de Oranjelaan aangereden door een 52-jarige automobilist uit Delft. Het meisje is met een snee in het gezicht en een pijnlijk been ter controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval onstond nadat de automobilist afsloeg de Oranjelaan in. Daarbij zag hij de fietsster over het hoofd.

Snelle kraak sportzaak Leiden Op woensdag 21 februari rond 22.30 uur trapten onbekenden een ruit van een deur van een sportzaak aan de Haarlemmerstraat in. Waarmee ze vervolgens vertrokken is nog niet bekend. In de Caeciliastraat werd een step uit de winkel aangetroffen. Deze hadden de snelkrakers daar achtergelaten.

Inbraak in woning Voorschoten Op woensdag 21 februari werd in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Baron van Ghentlaan. Om binnen te komen werd een bovenlicht opengebroken. Vooralsnog wordt een mobiele telefoon vermist.

Inbreker heeft te weinig tijd Stolwijk Drie kwartier waren voor een inbreker op woensdag 21 februari niet genoeg om zijn slag te slaan in een woning aan de Rietgors. Rond 20.20 uur ontdekte de bewoonster bij haar terugkomst dat een raam gedeeltelijk was opengewrikt. Waarschijnlijk schrok de inbreker van haar thuiskomst en vertrok onverrichter zake.

Aanrijding met Alphen aan den Rijn Woensdag 21 februari omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op de Haringvliet ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats. Een 19-jarige fietser uit Alphen reed op het fietspad over de IJzerweg in de richting van de Churchilllaan. Een onbekend gebleven bestuurder van een personenauto reed over de Haringvliet vanuit de richting Volkerak in de richting van de Churchillaan. Toen de fietser de kruising met het Haringvliet overstak werd hij aan de achterzijde van zijn fiets aangereden door de auto. Deze is doorgereden richting de Churchillaan. De fietser heeft een gekneusde enkel opgelopen. De politie zoekt getuigen van het voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Politie-assistentie bij brand Waddinxveen De politie heeft woensdagavond 21 februari met zes agenten geassisteerd bij de bestrijding van een brand in een manege aan de Plasweg in Waddinxveen. Rond tien minuten over 17:00 uur brak brand uit. Ook een hooiopslag vatte vlam. De brandweer is uitgerukt om de brand te blussen. Op het moment dat de brand begon, werden paardrijlessen gegeven. Alle aanwezige personen en ook de paarden konden op tijd in veiligheid gebracht worden. Wel is de materiele schade groot. Tot na 21:00 uur is de brandweer aan het blussen geweest. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche van Politie Hollands Midden zal een onderzoek instellen.