PERSBERICHT

DRASTISCHE METAMORFOSE VOOR DREFT AFWASMIDDEL NA 40 JAAR

De beste Dreft ooit krijgt een eigentijdse look

Rotterdam, 22 februari 2001 - De cilindervormige Dreftfles, die de afgelopen decennia een vertrouwde verschijning in de keuken van talrijke Nederlandse huishoudens is geworden, zal binnenkort uit de supermarkten verdwijnen. Vanaf maart verovert de nieuwe Dreft de winkelschappen. Een gloednieuwe, gebruikersvriendelijke, transparante fles en een sterk verbeterde productformule zijn de belangrijkste eigenschappen van het nieuwe afwasmiddel.

Dreft hoeft eigenlijk geen introductie meer. In vrijwel elke keuken vind je de cilindervormige fles wel terug en dat al bijna 40 jaar lang. Dreft was in Nederland een van de eerste vloeibare afwasmiddelen op de markt. Daarvoor deed men de afwas met waspoeder of zeep. Afwassen was toen nog een heel avontuur. Zeep of waspoeder maken de vaat immers glibberig. Menig servies sneuvelde dan ook op de keukenvloer. Vloeibare Dreft bracht daar verandering in en al gauw werd de handige cilindervormige Dreftfles een huishoudelijk begrip. De sterk ontvettende werking van Dreft was bovendien een producteigenschap die goed in de smaak viel bij de consument.

Door de jaren heen werd de formule van Dreft aangepast op basis van de laatste inzichten om een optimaal afwasresultaat te garanderen. Dit keer werden alle voor de consument relevante eigenschappen grondig bestudeerd en verbeterd. Vernieuwde Dreft ontvet nu maar liefst tot 25% beter en gaat tot 15% langer mee. Dreft is nu extra zacht voor de handen, verwijdert beter hardnekkige en vastgekoekte etensresten en behoudt langer glans. Bovendien is er sprake van langdurig schuim en lost het gemakkelijker op in zowel warm als koud water. Dreft gaat met de tijd mee en de nieuwe formule krijgt dan ook een eigentijdse look.

De nieuwe Dreftverpakking is een handige, makkelijk doseerbare transparante fles. De verschillende Dreft varianten behouden hun vertrouwde kleuren en zijn daarom goed te herkennen: de vertrouwde groene Dreft, de citroenfrisse gele Dreft en de blauwe Dreft Extra Hygiene. De Dreft Extra Care krijgt een iets apartere look: een semi-transparante blauwgroene fles.

Sinds de jaren zestig is er uiteraard veel veranderd, ook in de keuken. Allerlei technische apparatuur maken het huishoudelijk werk een stuk aangenamer. Ondanks deze ontwikkeling, is de afwasteil nog altijd in iedere keuken aanwezig. Afwassen gebeurt in het grootste deel van de Nederlandse huishoudens nog steeds met de hand. Zelfs wie een vaatwasmachine in huis heeft staan, doet het 'zware' afwaswerk nog vaak handmatig. Dit is nog steeds de beste manier om bijvoorbeeld aangebakken etensresten te verwijderen. Met nieuwe Dreft gaat het verwijderen van aangekoekte etensresten eenvoudiger dankzij de verbeterde formule. De ontvettingskracht van nieuwe Dreft is ook sterk verbeterd. Vergeleken met de vorige versie ontvet Dreft tot 25% beter. Hierdoor wordt bijvoorbeeld ook het voorwassen van extra vette vaat een stuk aangenamer.

Noot aan de redactie:
Aanbevolen verkoopprijs:

Groene Dreft en Gele Dreft:

* 500 ml f 3,29

* 1000 ml f 5,99

Dreft Extra Hygiëne:

* 375 ml f 3,59

* 750 ml f 6,59

Dreft Extra Care:

* 750 ml f 6,59

Voor meer informatie kun u contact opnemen met:

Procter & Gamble Nederland b.v.
Liselore Crul
Afdeling Externe Betrekkingen
Tel: (010) 2863358