Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 20-02-2001 Mediaberichten dinsdag 20 februari 2001 (tot 15.00 uur)

TEGELEN Autobrand

TEGELEN Door nog onbekende oorzaak is maandagmiddag rond 15.35 uur brand ontstaan in een personenauto. Niemand raakte gewond. Een 25 jarige inwoner van Tegelen parkeerde zijn auto aan de Grotestraat en zag bij het uitstappen dat er vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De man probeerde het vuur te blussen met water en werd daarbij geholpen door een door een politieagent die het vuur probeerde te bestrijden met een brandblusser. Uiteindelijk heeft de brandweer de vlammen kunnen doven. De omvang van de schade is nog niet bekend.

PANNINGEN 103 automobilisten bekeurd

PANNINGEN De politie heeft maandagmiddag bij een controle, gehouden tussen 14.10 uur en 16.10 uur op het industrieterrein, 103 automobilisten bekeurd. Van de 649 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 80 km per uur terwijl 50 km per uur is toegestaan.

REGIO Vier dronken automobilisten

SEVENUM De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige automobilist uit Sevenum aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 02.20 uur over de Raadhuisstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor vijf uur opgelegd.

BLERICK De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 68-jarige automobilist uit Blerick aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 02.50 uur over de Pastoor Ruttenweg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 4 uur.

LINNE De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige automobilist uit Belfeld aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 04.45 uur over de Rijksweg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 10 uur. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft de politie een rijproef aangevraagd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor de 29-jarige.

WEERT De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 39-jarige automobilist uit Weert aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man rond middernacht al slingerend over de Trancheeweg rijden. Ze gaven hem een stopteken en probeerde hem tot stoppen te manen met licht signalen maar de man bleef doorrijden. Op de Dr. Anton Philipsweg zette de man zijn auto aan de kant, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Nader onderzoek wees uit dat vorig jaar zijn rijbewijs reeds was ingevorderd en dat tegen hem een procedure loopt bij de Divsie Vorderingen te Rijswijk. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal zich op 7 mei 2001 moeten verantwoorden voor de rechter.

VENRAY Winkelinbraak

VENRAY Onbekenden hebben dinsdagmorgen rond 06.00 uur ingebroken in een winkel aan de Grotestraat. De daders zijn binnengekomen door het forceren van een deur en hebben vermoedelijk een onbekend aantal sieraden meegenomen. De eigenaar van de winkel, die boven het etablissement woont, werd opgeschrikt door harde klappen en ging poolshoogte nemen. Beneden gekomen zag hij dat de deur was geforceerd en waarschuwde de politie die direct een onderzoek instelde in de omgeving. Daarbij zijn de daders niet meer aangetroffen. Voor verder onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij politie Venray, telefoonnummer 0900 8844 (30 cent per minuut).