Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Overvaller snel achter slot en grendel
13:45 dinsdag 20 februari 2001

Dirk Neef 0522 - 27 4015

MEPPEL. De politie heeft vorige week woensdag een 29 jr. man aangehouden die in de nacht daarvoor een gewapende overval heeft gepleegd op een cafetaria aan het Ruskenstuk in Meppel. Een tweede overvaller is nog voortvluchtig. Zijn identiteit is bekend en hij wordt inmiddels landelijk gezocht. Bij de overval is niets buit gemaakt.

Tegen 00.30 klopten de beide gemaskerde overvallers aan bij de cafetaria. Deze was op dat moment gesloten. Binnen was de 27 jr. eigenaresse aan het schoonmaken. Toen de vrouw de deur opende werd zij weggeduwd en kwam daarbij te vallen. Eén van de overvallers bedreigde haar met een mes en eiste geld. De vrouw begon op de overvallers te schelden en trapte van zich af. Ondanks hun maskers herkende de vrouw één van de overvallers en dat riep ze ook. Hierop verdwenen beide overvallers zonder buit.

Door haar precieze beschrijving kon de politie de overvaller die door de vrouw was herkend, s middag al aanhouden. Het bleek te gaan om een man die op dit moment geen vaste woonplaats heeft maar verblijft in Meppel. Hij had een aantal keren wat gekocht in de cafetaria. De vrouw had de man daarbij zo goed opgenomen dat ze de politie een precieze beschrijving van hem kon geven. Hij heeft inmiddels bekend en wordt donderdag geleid voor de Rechter Commissaris. De man is druggebruiker.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe